Butlletí Maig 2022

Butlletí Maig 2022

Trinijove participa a la Fira #ESS de Sant Andreu

La Fundació Trinijove va estar present un any més a la Fira d’Economia Social i Solidària (#FESS) del Districte de Sant Andreu. L’acte central de la Fira, la mostra d’entitats del passat diumenge 15 de maig a la Plaça de l’Assemblea de Catalunya de La Sagrera, va comptar amb una carpa de Trinijove, on es va informar sobre l’activitat de la Fundació i en especial dels diferents programes i projectes que estan en marxa en favor de la inserció social, com el Centre d’Art Social i Comunitari (CASC). A més, Ràdio Trinijove va oferir a totes les entitats presents a la mostra la oportunitat de donar conèixer els seus projectes travès de la ràdio en un programa especial en el que també va donar veu als responsables de la Xarxa d’Economia Solidària de Sant Andreu, organitzadors de l’esdeveniment. [+]
Infància i família
El Dia Internacional de les Famílies, al Centre Obert 
El passat dijous 19 de maig al Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove es va celebrar del Dia Internacional de les famílies. Un cop ja superada la pandèmia, es va poder tornar a reunir infants i famílies en un mateix espai i la trobada va ser un èxit. Plena d’alegria i bon ambient, amb dues dinàmiques on les famílies havien d’escriure el que és més essencial i el que més els agrada. Durant la setmana, els infants van preparar pastissos i diferents tipus de canapès per oferir als pares durant la jornada, completant un gran treball col·laboratiu. Com a cloenda es van repartir entrades per anar al Museu Blau i al Jardí Botànic, a qui agraïm la seva donació, amb l’objectiu de promoure un temps d’oci saludable en família.
Formació sobre sexualitat amb el grup de grans
Durant aquest curs escolar s’està implementant un model per a l’abordatge i la promoció de la salut sexual al Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove. Aquest mes han començat els tallers sobre sexualitat amb les famílies i el grup de grans amb una formadora externa del  Centre Jove d’Atenció a les sexualitats. Es treballa la sexualitat de manera transversal, de manera conjunta amb les famílies i amb una nova visió saludable. S’han treballat conceptes bàsics sobre la salut sexual i les diferents dimensions que l’envolten, com ara l’afectivitat, l’autoestima i relacions saludables.
La Trinicanya arriba a la seva novena edició
 
El proper dimecres 8 de juny arriba una nova edició de la Trinicanya a la Plaça de la Trinitat. Una gran gimcana infantil amb un munt d’activitats i reptes per a gaudir en família, organitzada per la Taula d’Infància i Família de la Trinitat Vella. Aquest any es recupera la presencialitat i es dedica a promoure uns hàbits de mobilititat saludables. Trinijove participarà i amenitzarà dues de les proves de l’activitat, a travès del Centre Obert Neus Puig i de Ràdio Trinijove, que també exercirà d’altaveu de l’esdeveniment.
Centre d’Art Social i Comunitari
Taller d’enquadernació i guarniment de l’hort
Ha arribat la primavera i el Centre d’Art Social i Comunitari ho ha aprofitat per dur a terme un munt de sortides i activitats de dinamització cultural. Aquest mes de maig s’han realitzat dos tallers d’enquadernació dissenyats per edats: un per al grup de petits del Centre Obert i l’altre per al grup de grans i els pares i mares. D’altra banda, des del CASC han participat a la jornada europea Clean Up Day gràcies a la invitació de Barcelona Forum District i han col·laborat amb la recollida de residus al Parc Fluvià del Besós. A més, també van poder gaudir de l’esplendor floral amb una visita al Laberint d’Horta.

Primeres jornades esportives de Trinijove


Des del Centre d’Art Social i Comunitari van organitzar, conjuntament amb els grups de reforç de Caixa Proinfància, les primeres jornades esportives de Trinijove. Amb la participació de 40 infants, joves i adolescents es va fer una gimcana amb sis activitats físiques diferents, que va ser un èxit gràcies als i a les professionals dels dos programes i suport incondicional dels i les participants més grans del CASC.
Formació

Entregats dos panells experimentals elaborats a la UEC

A la Unitat d’Esocolarització Compartida (UEC) de la Fundació Trinijove estan orgullosos de dues donacions molt especials que han realitzat aquest mes… Dos panells experimentals elaborats pels alumnes al Taller de Tecnologia s’han entregat dos centres d’atenció sociosanitària. Un, al Centre Montserrat Betriu de la Fundació Vallparadís de la Mútua Terrasa, per a persones amb discapacitat intel·lectual, i on els alumnes van tenir també l’oportunitat de descobrir les seves instal·lacions i la manera de treballar. L’altre, a la Residència Betsan de Santa Coloma de Gramenet, per a gent gran

Visita a la protectora d’animals de Mataró


Aquest mes a la Unitat d’Esocolarització Compartida (UEC) han pogut gaudir d’una sortida per conèixer la Protectora d’Animals de Mataró, que va impressionar als alumnes. També han realitzat l’última sessió de cuina del curs amb la cadena d’hotels Campanile. L’any vinent hi tornaran amb més ganes!
Intermediació laboral

VII Jornada de #Networking de l’Espai Làbora

Trinijove va estar present el passat dilluns 2 de maig a la VII Jornada de Networking de l’Espai Làbora a El Born Centre de Cultura i Memòria. El Programa Làbora és un projecte de cooperació publicosocial liderat per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb les entitats socials d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya) i Creu Roja, per fomentar l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral. La Jornada Networking del Programa Làbora, que recuperava el format presencial després de dos anys de pandèmia, aplegava 275 persones candidates i 149 empreses, que disposaven d’un espai per generar entrevistes ràpides individuals amb l’objectiu de cobrir vacants o d’ampliar borses de feina. 90 empreses, entre elles la Empresa d’Inserció de Trinijove, van ser reconegudes amb el Segell Làbora en relació a bones praxis i la qualitat de les contractacions realitzades el 2021. [+]

Ràdio Trinijove
Taula rodona de cultura i ràdio comunitària
Els actes de la Fira d’Economia Social i Solidària van començar amb xerrades i debats a la Fabra i Coats. Ràdio Trinijove va participar a la taula rodona sobre cultura i ràdio comunitària, juntament amb la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona, Districte 9 ràdio, el Centre Cívic de la Trinitat Vella, la Nau Bostik, Maletas Viejas i el Bon Viver de les Arts.
La segona edició de la Trini por feria, a la ràdio
El passat divendres 13 de maig vam tenir als estudis de  Ràdio Trinijove la Yolanda Benítez i el José Moreno, dos dels organitzadors de La Trini Por feria, una festa popular de música i cultura flamenca organitzada per entitats del barri de la Trinitat Vella. Dins l’espai informatiu Que ha passat a la setmana?, van explicar els orígens d’aquesta celebració que va omplir el Parc de la Trinitat.