Trinijove, present a la VII Jornada Networking de l’espai Làbora

Trinijove, present a la VII Jornada Networking de l’espai Làbora

Trinijove ha estat present aquest dilluns 2 de maig a la VII Jornada de Networking de l’Espai Làbora a El Born Centre de Cultura i Memòria. La trobada recuperava el format presencial després de dos anys de pandèmia.

El Programa Làbora és un projecte de cooperació publicosocial liderat per l’Ajuntament de Barcelona juntament amb les entitats socials d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), FEICAT (Empreses d’Inserció de Catalunya) i Creu Roja, per fomentar l’ocupació i la millora de l’ocupabilitat de persones amb dificultats d’accés al mercat laboral.

Durant l’any 2021 el Programa Làbora va atendre un total de 7.192 persones (un 7,9% més que l’any anterior), de les quals el 67% van ser dones i el 44,7% tenien més de 45 anys. A banda de la formació i la capacitació, l’any passat el Programa Làbora va facilitar que 1.709 persones (+41,7% respecte al 2020) signessin fins a 2.406 contractes laborals diferents (+40,6%), unes xifres que superen els objectius marcats pel programa i que se situen en nivells similars als d’abans de la pandèmia. Entre els contractes signats, el 67% van ser amb dones i un 46,4% amb persones que tenien més de 45 anys.

Més enllà de la inserció laboral, el Programa Làbora, està pensat per generar una millora competencial en les persones que hi participen, i és en aquest marc d’intervenció que l’any 2021 3.361 persones han iniciat itineraris de formació. D’aquestes, el 72% eren dones.

Aquestes xifres s’han donat a conèixer durant la VII Jornada Networking del Programa Làbora, que en aquesta ocasió ha aplegat 275 persones candidates i 149 empreses, que al llarg de la jornada han disposat d’un espai per generar entrevistes ràpides individuals amb l’objectiu de cobrir vacants o d’ampliar borses de feina. A més, a l’espai de Networking, en aquesta edició s’ha disposat per primer cop d’una sala interactiva centrada en economies emergents (economia blava, economia verda, economia de les cures i digital) on les persones participants han tingut la oportunitat d’accedir a informacions sobre aquests sectors que esdevindran nous nínxols d’ocupació.

De les empreses col·laboradores amb el Programa Làbora, 90 han estat reconegudes amb el Segell Làbora en relació a bones praxis i la qualitat de les contractacions realitzades el 2021.