Butlletí Novembre 2022

Butlletí Novembre 2022


*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Novembre 2022 ·

25N: Compromís amb la igualtat de gènere
Com cada 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, la Fundació Privada Trinijove va mostrar el seu compromís amb la plena igualtat de gènere i amb l’erradicació de tot tipus de violència.

Infància i família

Celebració del 10é aniversari del Centre Obert

El passat 3 de novembre la Fundació Privada Trinijove va celebrar el 10é aniversari del Centre Obert Neus Puig amb una gran festa a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella. Des del 2012, el Centre dona suport, estimula i potencia el desenvolupament personal, social i cognitiu dels infants d’entre 5 i 12 anys a través de programes i activitats individuals, en grup i en família. La celebració va consistir en una tarda plena d’alegria i diversió amb la participació de més d’un centenar d’infants que van completar quatre tallers (serigrafia, xapes, maquillatge i ràdio) abans de bufar les espelmes del pastís d’aniversari. En el programa especial de Ràdio Trinijove els propis nens i nenes expliquen què fan i què és el que més els agrada del Centre.  [+]

Dinàmiques per treballar els drets dels Infants

Aquest mes al Centre Obert han treballat el drets dels infants amb diferents dinàmiques. Per una banda, el grup de grans CREEK va veure la pel·lícula El zoo d’en Pitus als Cinemes Girona gràcies al cicle de l’Ajuntament de Barcelona. La pel·lícula els va permetre identificar drets i valors, com el de gaudir del lleure, viure il·lusions i participar en activitats culturals i artístiques. A més, també van jugar al Memory dels drets dels infants d’Unicef i tots i totes van participar de manera activa en el debat que va sorgir. Els més petits, els KOGUI, van visualitzar un curtmetratge sobre els diferents drets dels infants. Posteriorment, van identificar amb banderetes els drets i van reflexionar entorn a ells. L’objectiu final era crear garlandes amb els diferents drets treballats per decorar l’aula, treballant la psicomotricitat i l’expressió oral. Per acabar van llegir entre tots l’Auca del drets dels infants, potenciant l’escolta activa.

Accions socials

BCN Hotel Games, els jocs olímpics de la solidaritat

Els BCN Hotel Games 2022 han estat un gran esdeveniment poliesportiu solidari celebrat en múltiples seus durant les últimes setmanes. Hi han participat més de quaranta hotels de la ciutat de Barcelona, que han competit en onze disciplines esportives diferents com bowling, karting, pàdel o zumba. Cada any es destina la recaptació aconseguida a una entitat o fundació i aquest any la Fundació Trinijove tenia l’honor de ser la beneficiària. Els diners serviran per seguir impulsant la nostra acció social i la inserció laboral dels col·lectius vulnerables. Des de Trinijove, agraïm profundament la iniciativa dels hotels i patrocinadors i la feina de totes les persones implicades. [+]

Trinijove participa al Saló de l’Ocupació 2022

La Fundació Trinijove va estar present els dies 9 i 10 de novembre al Saló de l’Ocupació a la Fira de Barcelona. Es va oferir orientació sobre oportunitats laborals i professionals a tots els interessats i també es va col·laborar en l’speed dating laboral organitzat pel Col·legi Oficial de Criminologia de Catalunya a l’espai Biz Barcelona.

Projectes europeus

3rd Transnational Meeting del projecte Futurewear

La Fundació Trinijove va participar els dies 14 i 15 de novembre a la tercera reunió transnacional del projecte europeu “Futurewear” a la seu de l’associació STRIM a Cracòvia (Polònia). També hi van ser presents les entitats Dimitra (Grècia), Baumhaus i AECA (Itàlia).

Jornada de treball territorial del projecte SKY

La darrera setmana de novembre es va dur a terme al centre de formació del Poblenou la trobada del grup de treball territorial del projecte SKY. Durant la jornada es van tractar les competències per a persones en situació d’atur de llarga aturada.

Formació

Acaba el taller de possibilitats d’accès a l’habitatge

La primera setmana de novembre es va dur a terme l’última sessió del taller sobre possibilitats, alternatives i requisits d’accés a l’habitatge que va impartir l‘associació ProHabitatge, amb el suport de la Fundació Trinijove, al centre de formació de Baró de Viver. 

Final del primer trimestre del curs a la UEC

A la Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove a Santa Coloma de Gramenet ja estan acabant el primer trimestre del curs 2022-23. Aquest mes els joves han continuat amb els tallers i activitats habituals.

Finalitza el curs de Gestió de Residus

El passat 25 de novembre va acabar el curs de Gestió de Residus Urbans i Industrials que s’ha realitzat al centre de formació del Poblenou amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Els alumnes han adquirit les capacitats necessàries per a poder treballar en el sector.

Centre d’Art Social i Comunitari

Contra el mur de la violència a la Biblioteca

El Centre d’Art Social i Comunitari de la Fundació Trinijove també ha centrat la seva activitat aquest mes entorn al 25-N. A principis de mes, va participar en un taller intergeneracional de fanzines al voltant de la violència de gènere al Centre Cívic de la Trinitat Vella i en dues sessions de treball amb els grups del reforç del programa Caixa Proinfància on van reflexionar sobre l’iceberg de la violència de gènere proposat per Amnistia Internacional. Això era la primera part de l’acció artística Contra el mur de la violència a la Biblioteca de la Trinitat Vella, que va culminar el dia 25 amb la presentació d’una mostra del procés de creació i l’obra mural intergeneracional. D’altra banda, el CASC també va col·laborar en l’aniversari del Centre Obert desenvolupant un taller de bosses serigrafiades.

Participació a la 8a Jornada de Treball i CrisiPresentacion de las entidades de la mesa de ocupación del distrito de Sant Andreu – Instagram @tacompanyem

El divendres 18 de novembre es va dur a terme la 8a Jornada de Treball i Crisi del programa socio laboral T’Acompanyem a l’Espai Alchemika. El Centre d’Art Social i Comunitari de la Fundació Trinijove va ser convidat a participar-hi formant part de la Taula de Salut Mental del Districte de Sant Andreu, en la qual professionals, Administració, empreses i entitats van compartir i reflexionar sobre problemàtiques i estratègies de treball davant les malalties mentals, la immigració i la inserció laboral.

Ràdio Trinijove

Gimcama dels valors feministes ‘Transforma’

Ràdio Trinijove va tornar a participar al Transforma, esdeveniment organitzat per la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere al Parc del Fòrum dins el XVIIIé Fòrum de les Violències de gènere  Es tracta d’una gimcana que pretén transmetre els valors feministes amb l’objectiu de transformar el món que va reunir més de 500 joves. Escolta’l aquí.  [+]

El 25-N a la Trinitat Vella i a Sant Andreu

El matí del 25 de novembre, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, Ràdio Trinijove va tornar a sortir al carrer. Vam estar amb el Grup de Dones de la Trinitat Vella i l’Associació Feminista Amigues de l’Olivera parlant dels actes commemoratius i reivindicatius a la Trinitat Vella i al districte de Sant Andreu i de la situació general respecte aquesta problemàtica.  [+]