Un nou projecte europeu d’emprenedoria social sostenible

Un nou projecte europeu d’emprenedoria social sostenible

MICRO DIY” és una microformació sobre emprenedoria digital sostenible que té com a objectiu apoderar la joventut infrarepresentada, amb la inclusió de dones joves, persones immigrants i joves en general, proporcionant-los competències en emprenedoria digital sostenible per tal que puguin prosperar en l’economia digital i contribuir a un desenvolupament més inclusiu. També s’adreça a formadors/es de joves, professionals i assessors/es, oferint-los solucions d’aprenentatge/formació específiques aprofitant eines i metodologies digitals.

El projecte està liderat per l’entitat SOLIDERIA – Garage Solidaire (França) i té com a socis Eventures Koin.S.EP. (Grècia), Istanbul Teknik Unversitesi (Túrquia), SOC Blended Learning (Irlanda), IFRTS (França) i la Fundació Trinijove.

Els objectius operatius del projecte són els següents:
Proporcionar un manual complet amb orientacions, recursos i eines per a professionals i formadors/es juvenils en emprenedoria digital sostenible, posant un èmfasi especial en la integració de metodologies de microaprenentatge, basades en el context nacional i europeu d’integració d’aquest tipus de formació.
Dissenyar una plataforma en línia dinàmica i inclusiva que funcioni com a ecosistema de suport a l’aprenentatge, el treball en xarxa i el mentoratge en l’àmbit de l’emprenedoria digital sostenible. Això promou la inclusió i la diversitat oferint accés a oportunitats formatives per a persones de diversos orígens.
Oferir eines i recursos dins de la plataforma que permetin als formadors/es juvenils crear microlliçons amb facilitat. Això inclou plantilles predefinides i tutorials específics per a la creació de continguts de microaprenentatge. Aquesta iniciativa millora la qualitat de l’educació i la formació en emprenedoria digital.
Reforçar els coneixements i habilitats de la joventut i dels emprenedors digitals en fase inicial en l’àmbit de l’emprenedoria digital sostenible mitjançant microcursos.
Crear un espai dedicat dins de la plataforma perquè els emprenedors digitals puguin establir una botiga efímera on mostrar els seus projectes i productes.
Desenvolupar un sistema de mentoratge dins de la plataforma, a través de la base d’usuaris de la botiga efímera existent, per facilitar la connexió entre emprenedors digitals amb experiència i joves que vulguin iniciar-se o que estiguin començant els seus projectes.