Trinijove dinamitza per festes la Trinitat Vella i Baró de Viver!

Trinijove dinamitza per festes la Trinitat Vella i Baró de Viver!

A la Fundació Trinijove ens va la festa, sobretot la de la Trinitat Vella!. Un any més, vam fer comunitat i pinya per celebrar les Festes Majors del nostre barri!.

Activitats vinculades a l’art, a la comunicació social, a la infància i a la família, a la intergeneracionalitat, i sobretot al territori són les que vam dur a terme els dies 4, 5 i 6 de juny. El Centre Obert Neus Puig, el Centre d’Art Social, el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) i Ràdio Trinijove es van sumar a les festes, tant en l’organització com en la participació d’activitats.

El Centre d’Art Social Comunitari (CASC) ens va convidar el passat 4 de juny a fer un “Tastet d’Arts” amb 3 tallers d’allò més creatius i originals. Vam plantar una flor en un test i el vam decorar al nostre gust. Vam crear també una polsera amb una ampolla de plàstic i vam fer, per últim, un petit taller de papiroflèxia. A partir d’elements i materials quotidians i/o reciclats vam acostar l’art més pur als més petits i vam crear petites obres artístiques que ens vam poder endur a casa i tot!.

 

No només amb el “Tastet d’Arts” vam connectar amb el públic infantil i familiar, també ho vam fer el 5 de juny amb la 5ª Trinicanya, una gincana familiar organitzada per la Xarxa d’Infància i Família de la Trinitat Vella, en la que hi va participar activament el SOAF i el Centre Obert de la nostra entitat. Jocs, tallers i dinàmiques de tot tipus que van assolir la màxima participació i diversió per part de les famílies i la canalla del barri i el districte andreuenc. Sota el lema, “Deixa la pantalla i viu la Trinicanya”, vam deixar de banda el mòbil per gaudir en germanor de la Trinicanya, que no deixa de sorprendre’ns any rere any!.

 

Tots sabem que tota Festa Major és intergeneracional ja que la disfruta tothom, grans i petits!. I Trinitat Vella no és una excepció. Encara recordem la tarda tan intergeneracional i entranyable que vam viure el passat 6 de juny amb el projecte Radars, del que el SOAF de Trinijove hi participa. Quant tenim per aprendre de la gent gran, de la seva saviesa i història de vida. Gràcies a Radars i al conjunt d’entitats que hi formen part, entre elles la nostra, vam poder conèixer més i millor a les persones grans de la Trinitat fent una gincana d’activitats i jocs diversos i tradicionals (bitlles catalanes, picar cromos,…) i escoltant i ballant la millor música de la seva època. Grans i menuts vam aprendre molt uns dels altres en aquella tarda, que va acabar amb un gran berenar de germanor.

 

Ràdio Trinijove no es va perdre detall de la FM Trinitat Vella!. Tant és així que va fer d’altaveu radiofònic i social dels moments més destacables i memorables, des del 31 de maig al 10 de juny. El dia següent, l’11 de juny, també va fer un especial post-festes a l’estudi amb l’Associació de Veïns i Veïnes del barri, el Grup de Dones de la Trinitat, la Asociación Flamenca de la Trinitat i Maletas Viejas.

 

Un cop acabades les festes de Trinitat Vella comencàvem les de Baró de Viver, i la Fundació Trinijove, com no podia ser d’altra manera, hi va ser-hi també!. Les famílies i els infants del SOAF de la fundació i del barri de Baró no es van perdre el passat 13 de juny la tradicional gincana familiar organitzada pel nostre servei d’orientació i acompanyament familiar.