Trinijove celebra el Carnestoltes de la forma més saludable

Trinijove celebra el Carnestoltes de la forma més saludable

La celebració del Carnestoltes a la Fundació Trinijove d’aquest any 2020 ha estat la més divertida i compartida. Entorn a la temàtica d’Hàbits Saludables, vam crear un Màster Xef Saludable amb els infants i famílies de Trinijove. Els més petits es van disfressar d’amanida i els més grans, de Xefs, acompanyats amb les famílies. Unes disfresses artesanes i molt treballades, i amb una gran implicació familiar.

El passat dissabte 22 de febrer ens vam trobar a les 10h al Parc de la Trinitat Vella i vam iniciar el matí amb un taller de maquillatge gràcies als i les alumnes de la Formació d’Arts Escèniques d’enguany, ens vam disfressar i vam gaudir d’una xocolatada compartida per agafar forces i iniciar les activitats que van preparar els diferents serveis de la fundació: Centre d’Art Comunitari, Centre Obert, SOAF i CaixaProinfància.

Totes les activitats que vam organitzar anaven relacionades amb els quatre pilars dels hàbits saludables:

 

  • Benestar emocional

El monstre de colors es va fer una altre vegada un embolic amb les seves emocions! Les famílies l’havien d’ajudar a recuperar les emocions fetes un embull entre els arbres del parc de la Trini. En aquesta activitat vam descobrir que les emocions són universals i que totes són necessàries.

 

  • Descans

A vegades ens oblidem de connectar amb la nostra respiració… A l’espai de descans les famílies van poder gaudir d’una sessió de ioga: El súper dau era l’encarregat de determinar les postures de ioga que s’havien de fer. Vam connectar amb el cos i vam descobrir que a vegades podem parar i trobar un espai d’equilibri i tranquil·litat connectant amb la nostra respiració.

 

  • Educació Física

El cos és important i tenir-ne cura és necessari. A l’espai d’educació física ens hem divertit tant grans com petits fent cursa de sacs, saltant a la comba i provant de fer girar l’hulla-hop.

 

  • Alimentació

A l’espai d’alimentació les famílies van haver de respondre un qüestionari i en funció de les respostes encertades van aconseguir certs ingredients aleshores van posar la creativitat i les seves habilitats culinàries per a crear plats amb els aliments saludables aconseguits: Amanida de llenties amb tomàquet, peix i pollastre al forn amb verduretes…quina gana! Hem compartit receptes de cuina i noves maneres de combinar els aliments.

 

Al finalitzar aquests tallers, el gran jurat del Màster Xef Saludable va donar el seu veredicte i dos famílies van guanyar el gran concurs, tot i què el gran premi va ser haver passat un matí familiar i molt divertit.

En total hi van participar 97 persones (30 famílies i 55 infants) i totes elles es van poder emportar un imant per a la nevera com a record del Carnestoltes de Trinijove.

Volem agrair a totes les famílies i treballadors de la Fundació que van participar d’aquesta gran jornada afectiva amb nosaltres!  D’altra banda, també volem destacar la implicació de l’AC Hotel Barcelona Forum i l’Hotel BCN Princess.

Moltes gràcies a tots!