Sant Jordi a la Fundació Trinijove

Sant Jordi a la Fundació Trinijove

La Fundació Trinijove ha organitzat aquesta passada setmana diverses activitats per commemorar la Diada de Sant Jordi 2022 de forma solidària, amb la participació dels infants i les famílies i del barri de la Trinitat Vella en conjunt.

Durant el dissabte 23 d’abril, el dia de la diada de Sant Jordi, la Fundació Trinijove va tenir una parada de venda de roses al Palau de la Generalitat de Catalunya. Durant tota la jornada es van vendre centenars de roses gràcies a la col·laboració de molts voluntaris, malgrat la intensa pluja que va caure.

Al Casal de Setmana Santa del Centre Obert Neus Puig es va voler posar en valor el que representa la literatura i les arts escèniques en el desenvolupament social i personal dels infants. Aprofitant la proximitat amb Sant Jordi, es va potenciar la imaginació a través de la creació de relats i històries. Els grans van fer un concurs de relats i els petits un concurs de dibuixos. També es va organitzar un concurs de mones, en el qual el grup de grans va elaborar en equip la seva pròpia recepta ambientada en un personatge literari. D’aquesta manera, es va donar a conèixer tradicions com la Pasqua, Sant Jordi i els jocs florals als nfants.

El Centre d’Art Social i Comunitari també va participar de la preparació de la Diada de Sant Jordi amb diferents tallers en col·laboració amb el Centre Obert. Paral·lelament va realitzar altres activitats realacionades com els tallers d’enquadernació de llibres, que s’han dut a terme al llarg d’aquestes darreres setmanes per nivells de dificultats. A més, també van començar a guarnir l’hort de cara a l’estiu.

El passat dijous 21 d’abril Ràdio Trinijove va entregar els premis del concurs literari TEXTOS, BE(R)SOS Y VICEVERSA de la Trinitat Vella en un programa especial des de la sala polivalent del Centre Cívic, en el que era l’acte central de la programació de Sant Jordi del Districte de Sant Andreu. La pluja que va caure durant tot el dia va evitar que l’acte es pogués realitzar a la Plaça dels Drets dels Infants tal com estava previst inicialment, però no que gaudíssim d’una gran tarda de ràdio i literatura al barri. La sala polivalent del Centre Cívic es va omplir de gom a gom per presenciar l’entrega de premis i el programa de ràdio, que va comptar amb la bibliotecària escolar i prescriptora literària Marta Cava com a convidada de luxe. Dunia Mbarka (categoria infantil), Hamsa Rachidi (juvenil) i Abril Venegas (adult) van ser els guanyadors.