Més treball, més il·lusió i més reptes

Més treball, més il·lusió i més reptes

La Fundació Trinijove mai deixa de pensar i actuar a favor dels que més ho necessiten. Des del mes de setembre, els projectes de l’entitat centrats en la inserció i l’ocupació laboral i l’autoocupació han seguit treballant de valent per promoure la incorporació de col·lectius vulnerables en el mercat de treball ordinari així com les idees de negoci i la creació d’empreses al territori i a la ciutat. D’altres projectes, en canvi, enfocats a la infància, a les famílies, al jovent, a l’educació i a l’acció comunitària i transformadora han encetat el passat setembre un nou i engrescador curs ple de noves il·lusions.

Alguns departaments comencen un nou curs, d’altres continuen a pas ferm, però de quina manera entomen la tornada a la feina? I quins lemes i objectius es marquen?

ESCOLA DE FUTBOL INCLUSIU

Ja teníem ganes de tornar al terreny de joc per encetar amb moltes ganes una nova i emocionant temporada esportiva amb noves incorporacions i nous reforços als equips. Hem escalfat ja motors amb els entrenaments habituals i amb partits amistosos disputats.

A partir de novembre iniciem nova temporada de l’espai ‘Futbol inclusiu’ a Ràdio Trinijove.

Quin és el nostre lema? “La pilota ens uneix i treu el millor de nosaltres”.

Quins reptes volem assolir? Arribar a més infants i joves i/o col·laboradors interessats en participar i posar més en valor el nostre futbol de valors.

CENTRE OBERT NEUS PUIG

Hem obert les portes del centre per donar la benvinguda als nous infants i a les noves famílies que formaran part de la comunitat del Centre Obert. Aquest nou curs treballarem encara més l’arrelament dels infants a la Trinitat Vella, fent-los partícips del barri on viuen i acostant-los els recursos que tenen al seu abast per tal que es converteixin en futurs ciutadans actius dins del seu entorn. Seguirem estant més a prop que mai del desenvolupament educatiu i personal dels menors, fent que ells/es mateixos/es es facin responsables del seu propi projecte de vida per tal d’empoderar-los i fer-los més autònoms.  

Quin és el nostre lema? “Tot està per fer i tot és possible”.

Quins reptes volem assolir? Major incidència al territori i dotar d’autonomia i apoderament als infants.

SOAF (Servei d’Orientació i Acompanyament Familiar)

Les famílies de la Trinitat Vella i Baró de Viver sempre ens necessiten, i des del SOAF de Trinijove hem encarat el nou curs orientant, acompanyant i facilitant recursos a aquests nuclis familiars. Hem iniciat els tallers de parentalitat positiva i hem continuat oferint el servei de teràpia familiar, novetat d’enguany.

El proper mes de novembre comencem nova temporada de l’espai ‘Connectant amb les famílies’ a Ràdio Trinijove.

Quin és el nostre lema? “Sempre al teu costat”

Quins reptes volem assolir? Satisfer les necessitats de les famílies del territori i contribuir al seu benestar i a la seva cohesió social.

PROGRAMA CAIXA PROINFÀNCIA

Hem iniciat la tornada amb la responsabilitat de seguir coordinant a nivell territorial les Xarxes de Sant Andreu I (Trinitat Vella, Baró de Viver, Bon Pastor) i Sant Andreu II (Sant Andreu de Palomar).

Són diferents serveis (reforç educatiu, logopèdia, atenció psicoterapèutica i oci i temps de lleure) els que hem arrencat a l’octubre.

Quin és el lema i repte que ens marquem? Acompanyar i fer emergir noves possibilitats.

UEC – PNO DE STA. COLOMA DE GRAMENET

Noves cares a un curs ple de nous aprenentatges i novetats!. A partir de setembre hem començat a aplicar una nova i atractiva metodologia de treball de la que us anirem parlant. A aquest nou curs incorporem dos tallers, un de premsa i un altre bricolatge amb pinzellades de soldadura, a més del taller de cuina que seguim i seguirem fent gràcies al compromís social vers Trinijove que tenen algunes empreses hoteleres, amb les que enfortirem la col·laboració. Com no, farem noves sortides lúdiques per aprendre i compartir plegats.

Quin és el nostre lema? “El treball i l’actitud són el que et faran aprovar, a la UEC-PNO i a la vida”.

Quin reptes volem assolir? Seguir donant oportunitats al jovent perquè tingui un futur i enfortir vincles amb col·laboradors i el municipi de Santa Coloma de Gramenet, on estem ubicats.

CENTRE D’ART SOCIAL COMUNITARI (CASC)

Hem tornat amb més ganes que mai de crear, experimentar i innovar al CASC, ubicat a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, i d’acostar i fomentar més el nostre art a la comunitat. Ja estem ideant i treballant la propera mostra artística de desembre que, un any més, ens farà somiar i ens deixarà amb la boca oberta!.   

Quin és el nostre lema? “Atreveix-te a conèixer noves realitats i a afrontar nous reptes personals a través del nostre art terapèutic”.

Quins reptes volem assolir? Descobrir noves potencialitats i/o habilitats que, moltes vegades, no som conscients que tenim i retro alimentar-nos els uns dels altres en un espai de trobada i acompanyament com és el CASC. 

RÀDIO TRINIJOVE (91.6 FM / radiotrinijove.org)

Entre endevinalles i rialles hem inaugurat la nova temporada (2019-20) de Ràdio Trinijove, l’emissora de Trinijove que aposta sobretot per la inclusió i la diversitat!. Nous espais d’allò més innovadors i interessants s’han afegit a la programació, espais veterans segueixen innovant i reinventant-se, i d’altres es consoliden ja a la graella. Tots aquests programes formen part de la nostra família radiofònica, que no para de créixer!.  

Quin és el nostre lema? “Parlem de tu i per a tu!”.  

Quins reptes volem assolir? Seguir donant veu a qui no la té, enxarxar-nos encara més amb entitats i/o joves de la comunitat i la ciutat, i vincular encara més la fundació a la ràdio.

PROGRAMA INCORPORA “la Caixa” (Barcelona i Sabadell)

Encarem motivats/des la recta final del programa Incorpora 2019 i sent, un any més, l’entitat coordinadora del Programa Incorpora a la província de Barcelona.

Des del passat setembre hem seguit amb les tasques d’orientació, acompanyament i intermediació laboral amb els/les usuaris/es que es troben en recerca de feina, alguns d’ells s’han incorporat al programa després de l’estiu. Continuem fent els clubs de feina, les tutories individuals d’acompanyament i orientació, així com també seguim gestionant les ofertes de feina obertes per trobar els candidats més adients i visitant les empreses que col·laboren amb nosaltres. Per treballar les competències dels usuaris en l’entorn laboral duem a terme càpsules formatives d’allò més pràctiques per posar-se en situació i vèncer les pors a l’hora de cercar feina.

Quins reptes volem assolir? Oferir un major servei de qualitat i d’orientació, tant als beneficiaris com a les empreses que mostren interès i tenen la necessitat de cobrir vacants laborals a la seva empresa.

PUNT AUTOOCUPACIÓ INCORPORA (Sabadell)

Hem seguit informant, assessorant i acompanyant als nostres usuaris i hem donat més visibilitat a la nostra tasca assistint a una trobada convocada pel Programa Reempresa a Sabadell. La sessió va servir per fer una posada en comú entre els diferents agents que poden intervenir en la gestió de traspàs d’un negoci. 

Quin és el nostre lema? “Muntar una empresa és com construir una casa, s’han d’assentar primer els fonaments amb assessorament i acompanyament abans d’arribar a la teulada o, el que és el mateix, abans d’obrir un negoci”.

Quins reptes volem assolir? Potenciar el nostre servei buscant la viabilitat dels negocis dissenyats i reforçar la nostra actuació a Sabadell.

ACCIÓ FORMATIVA PER EMPRENEDORS/ES

No parem tampoc!. Tot i acabar ja la formació per a futurs/es emprenedors/es, no deixem d’oferir assessorament individual durant tot l’any. A partir d’octubre es reprendran els tallers educatius de cultura emprenedora que, enguany per primer cop, també es faran també a Cicles Formatius de Grau Mig amb la idea de fomentar l’emprenedoria en els joves que estan a punt de sortir al mercat laboral.  

Quins reptes volem assolir? Seguir oferint una orientació personalitzada i contínua i transmetre l’emprenedoria al jovent com una possible eina d’ocupació.

PROGRAMA LÀBORA

Ja ens hem posat les piles al setembre engegant formacions pròpies i gratuïtes entre els/les nostres participants. Les formacions que s’han iniciat al setembre són sobre monitors/es de lleure i neteja en espais oberts i instal·lacions industrials i sobre la preparació a les proves d’accés als Certificat de Professionalitat de nivell 2. Hi ha d’altres formacions bàsiques i ocupacionals que començaran a partir de finals d’octubre.

Hem augmentat el nombre de perfils participants a la plataforma digital Làbora, el sistema de la qual ens permet fer un encaix automàtic i adient entre els perfils registrats i les ofertes laborals disponibles.

Aquest mes d’octubre arrenquem nova temporada de l’espai ‘Via Làbora Barcelona’ a Ràdio Trinijove.

Quin reptes volem assolir? Obrir noves portes al mercat laboral i explorar nous interessos professionals.

TRINIJOVE A EUROPA

A més d’actuar al barri de la  Trinitat Vella, al Districte de St. Andreu, a la ciutat de Barcelona i rodalies també es projecta a Europa mitjançant diversos projectes europeus (Ecostep Youth, Pave The Way, Educate Yourself, Vote 4 Europe i Atoms & Co. Precisament amb aquest últim hem estat treballant aquest setembre, on vam anar a Brussel·les per participar del Seminari Final d’Atoms & Co, que implica a les famílies en la vida escolar dels seus fills per millorar el seu èxit escolar i reduir així el risc d’abandonament escolar. 

Aquest mes d’octubre l’hem encetat amb una formació del projecte Cledi-Project al Centre de Trinijove ubicat al Poble Nou.