La Fundació Trinijove promou l’oci en família

La Fundació Trinijove promou l’oci en família

Trenta-tres famílies en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social han participat en el projecte “Oci en família als Hotels de Barcelona” 


Vint-i-vuit hotels de la ciutat de Barcelona han allotjat aquest cap de setmana sense cost, en règim de pensió complerta, a aquestes famílies 


Un total de 103 participants han pogut gaudir d’una proposta d’oci a Barcelona a la qual, per les seves circumstàncies, no poden tenir accés

El Gremi d’Hotels de Barcelona, el Barcelona Forum District, la Fundació Trinijove i el programa CaixaProinfància de la Fundació “la Caixa” han creat el projecte “Oci en família als Hotels de Barcelona”. Durant aquest cap de setmana del 20 a 22 de desembre, els diferents hotels de Barcelona participants d’aquest projecte han allotjat, sense cost, en règim de pensió complerta a famílies en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social. 

Vint-i-vuit hotels han confirmat la seva participació, amb un conjunt de 33 habitacions a disposició d’aquestes famílies. L’estada ha inclòs una entrada a l’hotel a partir del divendres a les 15 hores, un sopar del divendres, esmorzar, dinar i sopar del dissabte, esmorzar i dinar del diumenge i sortida de l’hotel diumenge a les 12 hores.

Els 103 participants, entre adults i els seus fills i filles, també han tingut la possibilitat de gaudir plegats d’una proposta d’oci a Barcelona, a la qual per les seves circumstàncies no hi tinguin accés i que engloba espais com el CaixaForum Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i l’Aquàrium, un fet especialment important i enriquidor pels infants.

Aquestes activitats són de gran rellevància pel desenvolupament d’hàbits saludables en els menors i, si es comparteixen en família, faciliten la creació i l’enfortiment dels llaços familiars, a més de possibilitar nous canals de comunicació entre pares/mares i fills/es.

A més, ahir, 22 de desembre, Turisme de Barcelona i TMB van oferir a aquestes famílies un circuit per la ciutat en el Barcelona Bus Turístic. El personal d’aquestes dues entitats s’han implicat de forma altruista en aquesta acció, oferint els seus serveis de forma totalment desinteressada.

Famílies participants:

El projecte “Oci en família als Hotels de Barcelona” ha donat l’oportunitat a famílies en situació de vulnerabilitat i que, a través de la seva participació al programa CaixaProinfància, han demostrat la seva implicació en el progrés educatiu dels menors per tal de poder optar en el futur a millors oportunitats. Aquestes famílies, amb un nombre màxim de 4 membres, han pogut gaudir d’una experiència poc accessible en entorns de dificultat social, com és allotjar-se en un hotel de la ciutat i gaudir d’un cap de setmana d’activitats tots junts.

Com que no és el mateix explicar-ho que viure-ho, hem volgut parlar amb una de les famílies participants, ateses per la Fundació Trinijove, que ha tingut l’ocasió de viure i disfrutar en primera persona aquesta experiència que, com ella mateixa ha anomenat, “ha sido genial, una pasada”. Tot i que la parella havia fet alguna escapada puntual abans de tenir fills, tal i com ens diu la Kheira, l’estada al Princess Barcelona i les sortides de lleure per la ciutat són les primeres que realitzen junts, en família. No han desaprofitat ni un xic el temps des del divendres migdia que van arribar a l’hotel fins al diumenge tarda que van tornar cap a casa seva: han gaudit de totes les instal·lacions, especialment de la piscina i la sauna que tant han agradat a les nenes.

“El servicio y la atención han sido de 10. Todos han sido muy amables y atentos con nosotros” afirma la Kheira, que ens explica com han aprofitat el cap de setmana fent noves i divertides sortides familiars, com són la visita de dissabte 21 al Museu de Ciències Naturals, de la que van sortir fascinats amb tot el que van veure i aprendre, sobretot les filles, aixi com el circuit fet el diumenge 22 amb el Barcelona Bus Turístic. Per l’esperit festiu i nadalenc dels carrers de la ciutat també es van deixar endur passejant pel Centre Comercial Les Glòries i Diagonal Mar on van veure el Pare Noel. Després de tot el que han compartit aquest cap de setmana, “esta experiencia nos ha unido como família”, consideren la Kheira i el seu marit, que a l’igual que a les petites els ha passat volant el temps. Aquesta sensació tan positiva compartida, inclús les ganes que tenien de quedar-se més dies, demostra sens dubte la importància que té el lleure educatiu i familiar i el projecte “Oci en família”.

 

Difusió als mitjans:

Una treintena de hoteles de Barcelona alojarán gratis a familias vulnerables este fin de semana – La Vanguardia

28 hotels ofereixen caps de setmana gratuïts a famílies vulnerables durant les festes – Betevé