La diversitat guanya el partit entre Ilunion i Trinijove

La diversitat guanya el partit entre Ilunion i Trinijove

Al marcador del partit d’ahir entre un grup de jugadors/es de l’Escola de Futbol Inclusiu del projecte Mediació Futbol de Trinijove i un altre de treballadors d’Ilunion Hotels no vam veure els gols marcats sinó els valors de la diversitat i la inclusió que compartim ambdues empreses socials, a més d’altres que tenim en comú: joc nét i en equip, disciplina, esforç, perseverància, hàbits saludables, respecte i generositat. Tots aquests valors són els que ahir, 28 de gener, vam veure en joc al CEM La Mar Bella de Barcelona, on vam jugar plegats un any més aquest partit amistós, inclusiu i de germanor que teníem apuntat al calendari.

Ilunion, empresa social d’èxit amb una llarga trajectòria a l’estat espanyol, juga mensualment aquest tipus de partits amb diferents fundacions, entre elles la nostra. Han començat el 2019 jugant amb Trinijove per posar de relleu la gran diversitat de persones que acollim tant a la nostra entitat com a la seva empresa. No importa la seva diversitat funcional, la seva condició social i/o econòmica o el seu color de pell. L’única cosa important és l’actitut que mostren aquestes persones vers la vida i també l’esport i les ganes que tenen de créixer i desenvolupar-se. Totes elles tenen cabuda a Ilunion i a la Fundació Trinijove, totes elles són un valor afegit del que n’estem molt orgullosos.

La marca Ilunion, fruit del grup social ONCE i la Fundación ONCE, és un model empresarial i social únic que integra laboralment a un gran percentatge de persones amb diversitat funcional, demostrant la viabilitat econòmica, social i humana d’una empresa competitiva i productiva amb un compromís social i solidari vers als col·lectius més desfavorits. Del binomi d’il·lusió i unió, dues de les claus de la llarga història de la ONCE i la seva fundació, neix Ilunion. Són nombroses i variades les seves línies de negoci, que estan repartides en més de 500 centres de treball de tota la geografia espanyola.  

Ahir, sobre la pista de joc del CEM La Mar Bella, vam veure diverses capacitats (visuals, auditives, físiques i psíquiques), tal i com ells les anomenen, de treballadors d’Ilunion Hotels, pertanyents a un programa d’inserció sociolaboral, que treballen i potencien noves habilitats esportives malgrat les seves discapacitats. A través del futbol exploten diferents i múltiples capacitats, deixant així reduïdes les deficiències que a priori tenen. A l’igual que Ilunion, la Fundació Trinijove concebeix el futbol com una eina d’inclusió i de creixement personal. El bon grapat de nois/es de l’Escola de Futbol Inclusiu de Mediació Futbol, provinent principalment de la Trinitat Vella i el Districte de Sant Andreu i en situació de vulnerabilitat, va deixar-se ahir la pell atacant i defensant en tot moment i sent respectuós i bon company amb el rival.   

Amb el free play, el treball dur i en equip, i sobretot amb els somriures i els aplaudiments dels gols marcats d’ambdós equips, és amb el que ens quedem del partit d’ahir que, sens dubte, va ser molt més que un partit.

Junts arribem més lluny!

Fins la propera, Ilunion!