Ignasi Parody rep el premi Memorial Lluís Companys

Ignasi Parody rep el premi Memorial Lluís Companys

L’expresident de la Fundació Privada Trinijove, Ignasi Parody, va rebre ahir dimecres el premi Memorial Lluís Companys que entrega la Fundació Josep Irla en reconeixement a la seva llarga trajectòria com a activista social.

El lliurament de premis de la Nit Irla 2022 es va celebrar al Mirador del Museu d’Història de Catalunya en un acte solemne que va posar en valor la tasca dels premiats. El jurat va reconèixer la trajectòria d’Ignasi Parody en el desenvolupament social, laboral i econòmic de joves en risc d’exclusió durant més de 30 anys a la Trinitat Vella com un dels fundadors i impulsors de Trinijove amb el premi Memorial Lluís Companys. En el seu discurs d’agraïment, l’expresident de la Fundació va destacar el paper de diverses dones republicanes amb les que va compartir camí i va reflexionar sobre l’auge de l’ultradreta entre els més joves.

L’actual president de la Fundació Trinijove, Alberto Giraldo, i l’ex vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras, entre d’altres personalitats destacades, també van ser presents a l’acte. La resta de premiats van ser Damià Pons i el Grup de periodistes Ramon Barnils, que van rebre el Memorial Francesc Macià; el moviment d’esplais catalans, guardonats amb el Lluís Companys en la categoria de col·lectiu i Andreu Pujol i Silvio Falcón, guanyadors del Premi d’Assaig Irla 2022 amb l’obra «Eixamplar les bases. El sobiranisme d’esquerres a Catalunya, el País Basc i Galícia». Pots recuperar l’acte gràcies a la retransmissió en directe que es va fer a Youtube.