Espectacular festa de cloenda de les arts escèniques

Espectacular festa de cloenda de les arts escèniques

Abaixem el teló de les arts escèniques amb ganes que es torni a aixecar al proper any

El passat 22 de gener les arts escèniques van brillar més que mai al Centre Cívic de la Trinitat Vella, on vam celebrar l’acte de cloenda i entrega de diplomes del projecte artístic impulsat per la Fundació Trinijove, amb la col·laboració del Districte de Sant Andreu, l’Institut de La Mercè i l’IES Salvador Seguí i el bon grapat d’equipaments i d’entitats lúdic-culturals del barri.

Hem començat el 2019 tancant un programa que ve de lluny i que ha intentat donar resposta a les necessitats de la Trinitat Vella, donant sortida acadèmica i/o laboral a la seva població activa i en risc. Des de Trinijove hem ofert dos mòduls professionalitzadors, un sobre maquillatge i l’altre sobre instal·lació i muntatge d’equips de so, als veïns i a les veïnes de la Trinitat Vella i el Districte de Sant Andreu, un territori que ja s’ha consolidat com a referent associatiu i lúdic-cultural. A través d’un conveni signat amb el Departament d’Ensenyament s’ha pogut dur a terme a la Trinitat una formació reglada de qualitat de so i maquillatge, impartida pels IES La Mercè i Salvador Seguí respectivament, que ha servit per reforçar la vida sociocultural i festiva de la Trinitat i aportar també un retorn social dels coneixements adquirits. De fet, durant els 3 mesos de la formació teòrica i pràctica (des del mes de setembre fins al desembre de 2018), els i les alumnes no només han rebut coneixements teòrics en la seva matèria sinó que també han hagut d’aplicar-los, a través de les seves pràctiques, en actes festius i culturals de la Trinitat Vella, tal i com van fer el mateix 22 de gener. 

Aquestes paraules són les que també es van destacar a la festa de cloenda, en el moment dels parlaments fets per Yolanda Burgueño, Directora Tècnica de la Fundació Trinijove; Isidre Garcia, Director de l’Institut Salvador Seguí que també va parlar en nom de La Mercè; Josep Alberjón, Conseller de Barri; i la Danelsy Rodríguez i en Xavi López, alumnes de maquillatge i so respectivament

Un cop fets els parlaments i el lliurament de diplomes, moment alegre i emotiu per tot/es els/les alumnes, ens vam deixar endur per l’espectacle i la disbauxa!.

Les noies de maquillatge ens van sorprendre amb una gran desfilada inspirada en el Carnaval de Río de Janeiro, en la que ens vam quedar bocabadats amb els diversos maquillatges utilitzats i models de roba vistos!. Una desfilada molt creativa que va estar dinamitzada per Drac La Toto, que també ens va regalar un show d’allò més espectacular.

A ritme musical vam seguir l’acte de cloenda gràcies als nois d’instal·lació i muntatge d’equips tècnics, que van sonoritzar amb èxit actuacions musicals de nivell: una d’elles de música soul que va cantar-nos la Danelsy, alumna de maquillatge i també cantant, i l’altra del grup instrumental Batskull, del que en Marc, un dels nois del curs de so, en forma part.

Grans i fantàstiques propostes artístiques, preparades i protagonitzades amb passió i dedicació pels nois i les noies dels mòduls de maquillatge i so, que ens deixen amb ganes de més a partir d’ara, tal i com els mateixos protagonistes van dir!.

Des de Trinijove volem agrair molt especialment la col·laboració i implicació del Districte de Sant Andreu, els IE La Mercè i Salvador Seguí, el Consorci d’Educació i el gran reguitzell d’entitats i equipaments de la Trinitat i veïns/es que han portat i explotat el talent artístic a la Trinitat Vella mitjançant el programa d’arts escèniques dut a terme per la nostra entitat

MOLTES GRÀCIES A TOTS/ES!.