Butlletí Trinijove Març 2019

Butlletí Trinijove Març 2019


  

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

YouTube

Website

Joves de Trinijove, joves del futur!

Els joves de la Fundació Trinijove ‘Vote 4 Europe’

 

Qui diu que la política no interessa al jovent? El passat 6 de març, més de 100 persones, principalment joves de la Fundació Trinijove, es van aplegar a l’Auditori del Centre Cívic de la Trinitat Vella amb motiu del projecte Vote 4 Europe, que fomenta la participació juvenil a les eleccions europees del mes de maig (del 23 al 26 de maig). Entre els partners que hi formen part està Trinijove, que és el soci espanyol, entre altres provinents de Bèlgica, RumaniaPolònia, França, Itàlia i Portugal.

Qüestions d’interès, especialment pels més joves, com la precarietat laboral i l’atur, la igualtat de gènere, la immigració i el medi ambient són les que es van plantejar a la jornada europea, en la que també es van presentar els resultats dels qüestionaris oficials sobre la imatge d’Europa que tenen els més joves. Resultats significatius i optimistes són els que va revel·lar Fina Kanam, Assistenta Executiva del CEC (Comité Europeu de Coordinació)tot i l’encara reticència i/o desafecció a la política d’alguns joves.

Jean-Paul Tricart (President del CEC), Fina Kanam (Assistenta Executiva del CEC) i Ernest Urtasun Domenech (MEP) van ser els ponents i professionals amb els que vam tenir el plaer de comptar el passat 6 de març. A través d’ells vam entendre millor l’actual situació europea, fent especial èmfasi al paper de la Unió Europea i la Comissió Europea i al rol i poder que desenvolupa el Parlament Europeu.

Des de Barcelona vam viatjar fins a Romania, on el passat 22 de març vam presentar, dins del marc d’un seminari transnacional, els resultats de les enquestes sobre la imatge que el jovent té de la Unió Europea.

Per què som també actualitat al mes de març?

 

Trinijove i l’accés al mercat laboral!

L’equip d’Incorpora de Trinijove de Sabadell ha format part de l’èxit del 1r Speed Dating Laboral del Programa Incorpora de “la Caixa” al Vallès Occidental. Més de 200 persones en situació de risc i 12 empreses van participar del fòrum laboral celebrat a mitjans de març a la Cecot i organitzat per les 9 entitats pertanyents a l’Incorpora del Vallès Occidental (Pivoc), entre elles Trinijove. 
————————————————-
El lligam radiofònic entre la Fundació Trinijove i el Programa Làbora, del que participem, està agafant força. En el seu 2n espai Via Làbora Barcelona, emès a Ràdio Trinijove, vam donar la veu als Centres de Serveis Socials, que mantenen una estreta i fluïda coordinació amb el Làbora, i a l’història de l’Elisabeth Orellana, participant del programa.

 Trinijove al Saló de l’Ocupació Juvenil

Joves amb perfils molt diversos i consultes formatives i laborals de tota mena hem atès durant els dies 21 i 22 de març que vam estar al Saló de l’Ocupació Juvenil. Joves que han acabat els seus estudis i no tenen clar què fer, joves que cerquen feina però no tenen les eines per trobar-la i/o joves que volen replantejar-se, reorientar, el seu camí laboral.

Molts contents/es vam acabar la Fira, sabent que vam poder ajudar a forces joves amb un gran potencial, que només demanen oportunitats!. Aquestes mateixes sortides formatives i laborals que tenen al seu abast, però que encara no coneixen, són les que vam explicar a tot aquell jovent que es va apropar al nostre estand de l’Espai Apropa’t del Saló.

Orgull del nostre jovent!

A la meitat de la Lliga de futbol sala d’El Consell, els/les nois/es de l’Escola de futbol inclusiu de Trinijove entomen amb treball dur i entusiasme la segona fase de la competició. Podreu consultar el calendari de partits per disputar i els resultats d’aquests consutant setmanalment les xarxes socials de la Fundació Trinijove.

No són els únics joves de l’entitat que estan motivats!. També ho estan i molt els de la UEC-PNO, que han explotat la seva creativitat i destresa en el 2n Making Lab fet al Pompeu Lab i en els diversos tallers de cuina realitzats de la mà de xefs de l’Hotel Barcelona Princess, els Hotels Campanile España i els Hotels Meliá Barcelona Sky i Meliá Barcelona Sarrià.

Trinijove amb mirada de dona!

SOAF TRINIJOVE / Quant de mal  fan els micromasclismes! El passat 13 de març vam parlar-ne en un taller pràctic que han impartit les tècniques del Servei d’Orientació i Assessorament Familiar (SOAF) de Trinijove amb motiu del #DiaDones19. A través d’anuncis dels mitjans de comunicació i del significat de diferents mots vam conèixer i reflexionar sobre la importància dels missatges que rebem diariàment. Moltes gràcies a totes les dones que es van sumar a aquest taller tant interessant i necesari!.

CENTRE OBERT TRINIJOVE / Des del Centre Obert Neus Puig de la fundació promovem una educació activa i integral que posa en valor la pau, la diversitat, els valors i la coeducació (igualtat de drets i oportunitats). Aquesta perspectiva de gènere és la que integrem en la nostra intervenció directa i diària per tal que els infants siguin conscients de les desigualtats i injustícies existents. El 8 de març va ser un dia més però molt especial per treballar la temàtica del gènere entre els infants i fer que la incorporin en el seu llenguatge, així com en les seves relacions personals i accions diàries.

#DiaDones19  #DonesTrinijove

Com començarem el mes d’abril a Trinijove? 

I AMB CURSOS INICIATS JA AL MES DE MARÇ!: 
Curs de Formació en reparació de mòbils I+D
CURS DE REPARACIÓ DE MÒBILS I + D PER A JOVES d’entre 16 i 29 anys
– Impartit per la Fundació Trinijove i Andròmines, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. 
– Del 13 de març al 3 de maig, de dilluns a divendres de 9h a 14h
Acció Formativa per Emprenedors/es

ENCARA QUEDEN PLACES LLIURES!: truca al 93 345 92 21 o clica aquí

ACCIÓ FORMATIVA PER EMPRENEDORS/ES 2019. 
– Gestionada i coordinada per la Fundació Trinijove, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. 100 % Subvencionada
– Del 7 de març al 27 de juny, tots els dijous, de 18h a 21h
– Centre de Trinijove de Baró de Viver (C/ Tucumán, 21)

Facebook

Twitter

LinkedIn

Instagram

YouTube

Website