Butlletí Setembre 2023

Butlletí Setembre 2023

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Setembre 2023 ·

Adhesió al Manifest per la prevenció del suïcidi


La Fundació Privada Trinijove s’ha adherit al Manifest de la Xarxa dels Drets de la Infància per la prevenció i l’abordatge del suïcidi en la infància i l’adolescència. És un compromís presentat per la Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona i l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, amb el suport de l’Ajuntament, que intenta donar resposta a una problemàtica creixent. El suïcidi és ja la primera causa de mort a Catalunya dels joves d’entre 15 i 35 anys. Aquí pots descarregar i llegir el manifest presentat el passat 13 de setembre.
Infància i família
El Centre Obert comença el curs amb nou mobiliari
El Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove ha iniciat el curs amb novetats en el mobiliari, que s’ha renovat amb nous armaris, cadires, taules plegables, bancs i material d’oficina i de cuina que faciliten les dinàmiques proposades. Els infants han tornat carregats d’energia per gaudir d’aquestes activitats. Els petits han treballat els racons delimitant, dins de l’aula, espais per realitzar de manera simultània activitats de tipus cognitiu, manipulatiu i simbòlic, mentre els grans han fet tallers d’emocions i sexualitat, espai, cuina, pícnic-esport i teatre. A més, al Centre han continuat les rutines quotidianes: espai d’acollida, berenar, raspallat de dents, dutxes, espai d’aprenentatge i reforç educatiu i els espais de Converses amb Café i l’Escola de Famílies.
Centre d’Art Social
El CASC ja prepara els pròxims projectes
Al Centre d’Art Social i Comunitari de la Fundació Trinijove també ha tornat l’activitat amb l’inici del segon semestre, centrats en la propera Mostra Artística que tindrà lloc a principis de desembre. Aquest mes els usuaris han realitzat diferents activitats de creació tèxtil (manualitats per guardar el mòbil confeccionades amb tela i sorra de gat, fundes per a ulleres, estoigs…) i al taller d’hort, que va començar a mitjans de setembre, estan preparant un prometedor projecte que combina l’hort urbà amb l’hort tradicional. Paral·lelament, han seguit treballant els sentiments positius i negatius mitjançant els tallers d’arts plàstiques i d’arts escèniques.
Formació
Cuina i més activitats per iniciar el curs a la UEC
També ha iniciat el curs l’Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove a Santa Coloma de Gramenet. Un any més, els alumnes continuen realitzant el taller de cuina, en el que aquest mes han après a preparar tires de pollastre arrebossat i pintxos de fruita. Aquesta és una de les moltes activitats que realitzaran al llarg d’aquest curs 2023-24.
Tot llest per l’Acció formativa per a emprenedors
Aquest mes d’octubre es durà a terme la 20a edició de l’Acció Formativa per a persones emprenedores. Com cada any, s’ofereix un programa d’assessorament personalitzat, amb una duració de 48 hores en modalitat online. Es poden realitzar inscripcions i obtenir més informació a formacio@trinijove.org.

A l’octubre, nova edició del curs del Mòdul C


També aquest mes, al Centre de formació de Baró de Viver s’impartirà de nou el Mòdul C: Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. Aquesta formació breu, de 15 hores, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i del Fons Social Europeu. Les inscripcions estan obertes.
Ràdio Trinijove
Presentació de la temporada 2023-24

El passat dijous, 14 de setembre, es va presentar oficialment el nou curs 2023-24 de Ràdio Trinijove amb la presència de part de l’equip de tècnics, voluntaris i col·laboradors de l’emissora. Es va descobrir la nova graella de programació i les novetats de la nova temporada radiofònica que ja està en marxa. [+]
Coneixem la nova directora del Cívic

En el primer programa informatiu de la temporada de Ràdio Trinijove, va visitar l’estudi Victòria Aguinagalde, la nova directora del Centre Cívic de la Trinitat Vella. Acompanyada d’Inma Castro, va fer balanç dels primers mesos al càrrec i van explicar tot el que tenen preparat a l’equipament per aquest nou curs. [+]
Participació a la Mostra d’Entitats de la Trinitat Vella
Ràdio Trinijove va ser present un any més a la Mostra d’Entitats i Convivència de la Trinitat Vella, celebrada el passat diumenge 17 de setembre i organitzada per l’Associació de Veïns de la Trinitat Vella al Parc de la Trinitat. En un programa especial, es va donar veu a totes les entitats participants, que enguany van ser més d’una vintena.  [+]
Twitter
Link
LinkedIn
YouTube