Butlletí Setembre 2022

Butlletí Setembre 2022

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Setembre 2022 ·
Visita de la Consellera d’Acció Climàtica

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, va visitar a principis de mes la nau de la Fundació Trinijove al polígon Coll de Montcada. Jordà conèixer el projecte Renueva, que es duu a terme conjuntament amb Danone i Ecoembes des de fa més de tres anys. Va parlar amb els treballadors de la planta i va lloar el projecte, posant-lo com a model d’economia circular entre entitats com Trinijove i empreses privades. A la visita també hi va assistir l’alcaldessa de Montcada i Reixach, Laura Campos
La consellera Jordà lloa la planta d’envasos de Trinijove com a exemple d’economia circular | La veu de Montcada – laveu.cat
La Fundació Trinijove estarà present a la #FESC22
La Fundació Privada Trinijove participarà un any més a la Fira d’Economia Solidària de Catalunya, que se celebrarà el cap de setmana del 21 al 23 d’octubre al recinte fabril de la Fabra I Coats (Barcelona). Serà present diumenge a les 12:00 al Carrussel de l’área Àgora amb la presentació del llibre Les Dones Pioneres de l’Economia Solidària, una de les actvitiats organitzades per la  Xarxa d’Economia Solidària en paral·lel a la mostra d’entitats, que tindrà lloc tota la jornada de dissabte i diumenge al matí.
Formació
Nova edició en marxa del curs Gestió de Residus
Ja ha començat la formació de Gestió de Residus Urbans i Industrials que la Fundació Trinijove realitza de la mà de Danone i Ecoembes a Montcada. El passat dimarts 27 de setembre es feia la presentació inicial del curs, que els nous  alumnes duran a terme en les pròximes setmanes.
La UEC també torna a les classes després de l’estiu
A la Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove a Santa Coloma de Gramenet també han tornat a les classes després de les vacances. En aquest inici de curs el més destacat han estat les sessions d’audiovisuals, en les quals s’han treballat en els diferents tipus de plans.

Encara queden places disponibles per al PFI


El Programa de Formació i Inserció (PFI) d’Auxiliar de Fabricació Mecànica i Soldadura de la Fundació Trinijove 2022-23 va començar aquesta setmana, però encara té places disponibles. El curs es realitza a Baró de Viver i inclou pràctiques en empreses del sector i la possibilitat d’accedir a Grau Mitjà.
A l’octubre comencen més cursos i formacions
Aquest mes es durà a terme la 19a Acció Formativa per a persones emprenedores. Es tracta d’un programa d’assesorament personalitzat amb una duració de 48 hores. Inscripcions i més informació.
A l’octubre també s’impartirà el curs d’iniciació de Castellà a Baró de Viver. Serà dimarts i dijous a les tardes. Les inscripcions s’han de realitzar presencialment al Centre de Formació del carrer Tucumán.
Centre d’Art Social i Comunitari
El taller de creació tèxtil posa a prova les habilitats
Nou semestre al Centre d’Art Social i Comunitari, que ha començat amb una col·laboració amb el Centre Obert Neus Puig des del taller de creació tèxtil. Els més petits necessitaven uns necessers per als seus raspalls de dents i amb l’ajuda de la tallerista Mar Borrego, van produir aquests necessers fets a mà a partir de retalls. D’aquesta manera, es posaven a prova les habilitats dels usuaris amb els estris per cosir a mà.
Infància i família

El Centre Obert inicia el curs i millora les instal·lacions

El Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove ha iniciat el nou curs escolar amb novetats a les seves instal·lacions. Nous projectes i molta empenta amb un nou espai per fer l’acollida i millorar l’atenció als infants.

Els infants que es graduen naveguen amb vaixell


Els infants que han iniciat una nova etapa a l’institut es van acomiadar del Centre Obert Neus Puig amb una passejada pel litoral de Barcelona amb vaixell de vela. Va ser un matí ple d’aprenentatges i noves experiències, que va ser possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Navegació a Vela de Barcelona i Balears i l’Ajuntament de Barcelona.
Projectes europeus

Tercer esdeveniment multiplicador de l’ORIENT

Els partners de l’ORIENT es van reunir en el tercer esdeveniment multiplicador del projecte, dedicat a la inclusió de col·lectius vulnerables a travès de l’esport. Les fantàstiques instal·lacions de Reiņa Trase, a Letònia, van acollir el Sigulda trail orienteering award, un esdeveniment lúdic i esportiu que va comptar amb 65 participants, majoritàriament joves i atletes amb discapacitat. La Fundació Trinijove, com en els altres dos esdeveniments anteriors, hi va tornar a ser present, així com els representants de les diferents entitats que conformen el projecte (ISO, ČSOS, LOF, Trzin Orienteering Club i Progetti Sociali). [+]

Ràdio Trinijove
Presentat el curs radiofònic 2022-23

Ràdio Trinijove va realitzar el passat dijous 22 de setembre l’acte de presentació de la temporada radiofònica 2022-23 al nou Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella. Amb la presència de bona part dels locutors, col·laboradors i voluntaris de la ràdio, així com de la direcció de la Fundació Privada Trinijove i del Centre Vida, l’acte va ser una vetllada entretinguda i distesa. El podcast es pot recuperar en qualsevol moment a Ivoox. [+]
El Sant Andreu continua jugant a Ràdio Trinijove

Ha començat la lliga i ha tornat el futbol a la ràdio. Els partits del primer equip de la  UE Sant Andreu es poden seguir en directe, igual que la temporada passada, al 91.6 FM i a radiotrinijove.org amb tot l’equip de narradors i comentaristes coordinat pel departament de comunicació del club. El Sant Andreu parteix com a favorit a la lliga de Tercera Divisió i la temporada promet emocions fortes que viurem com sempre aquí, a l’històric dial de Ràdio Trinitat Vella