Butlletí Octubre 2023

Butlletí Octubre 2023

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Octubre 2023 ·

Trinijove, amb la salut mental i contra la pobresa


En el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre) i en el Dia Interrnacional per a l’Erradicació de la pobresa (17 d’octubre), la Fundació Privada Trinijove va mostrar el seu compromís amb la consienciació sobre el benestar emocional i amb una societat on tothom tingui garantit els drets bàsics.
Intermediació laboral
Presència al Salo de l’ocupació 2023
Un any més, una delegació de la Fundació Privada Trinijove va ser present al Saló de l’Ocupació, que va tenir lloc els dies 4 i 5 d’octubre al Recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona. A l’stand de Trinijove es va oferir orientació sobre oportunitats laborals i professionals per a les més de 12.000 persones que hi van assistir.
Infància i família
Un mes terrorífic al Centre Obert Neus Puig
Octubre ha estat terrorífic al Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove, ple d’activitats entorn el Halloween i la castanyada. Contacontes d’històries de por, maquillatge i tatuatges monstruosos, decoració del centre, ambientació de la cuina amb pizzes i fruites fantasmes i les mòmies de la Trini, taller de panellets… Tot per gaudir plegats de la festa de famílies i la celebració de l’11è aniversari del Centre. D’altra banda, aquest mes també s’ha donat el tret de sortida a la primera reunió amb famílies del curs en tres torns diferents d’horaris que permeten conciliar la vida familiar i laboral i així aconseguir èxit rotund de participació amb totes les famílies. Així mateix, també s’han engegat de nou les relaxades “Converses amb cafè”.
Centre d’Art Social
Continuen els tallers del CASC amb molta activitat
Al Centre d’Art Social i Comunitari de la Fundació Trinijove també han fet moltes activitats aquest mes. Al taller de creació tèxtil han recreat un cistell amb carbasses i rovellons en motiu de la castanyada. Segueix el projecte d’hort urbà, amb sinergia amb el taller d’arts plàstiques, s’està restaurant i decorant tot l’exterior de l’hort. I al taller d’arts escèniques, han treballat l’expressió oral i escrita utilitzant el mètode tradicional (a mà) i posteriorment utilitzant eines digitals per a què cada participant pugui explicar el seu relat de vida amb alguns episodis molt emotius per als participants.
Formació
Els alumnes de la UEC visiten la presó de La Model
Activitat molt especial per als alumnes de l’Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove, que en una de les primeres sortides del curs van visitar les instal·lacions de l’antiga presó de La Model, a Barcelona. A travès d’una visita guiada, van conèixer la història i l’evolució d’un espai convertit ara en un centre de recuperació i interpretació. 
Al PFI també celebren la castanyada
Els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) de la Fundació Trinijove també van gaudir de la celebració tradicional de la castanyada. Van torrar castanyes i boniatos a la cuina del Centre Cívic de Baró de Viver i després se’ls van menjar plegats. Per a alguns, era la primera vegada que tastaven aquests fruits.
Projectes europeus

Les empreses col·laboren amb el projecte SKY


L’empresari Jordi Porta, de la companyia logística Traldisporta, va visitar els estudis de Ràdio Trinijove per valorar la seva col·laboració en el projecte europeu SKY de la mà de la Fundació Trinijove. A través de micro-formacions, el projecte ofereix a les persones participants la capacitació i l’adquisició de competències bàsiques per accedir a un lloc de treball. Aquí es pot recuperar el podcast de l’entrevista.
Ràdio Trinijove
La ràdio al carrer: Youth act a les places!

Ràdio Trinijove va posar veu, el passat dijous 26 d’octubre, a l’activitat Youth act a les places, organitzada pel Consell de la Joventut de Barcelona al Mercat de Sant Antoni en col·laboració amb altres entitats i institucions. L’acte proposava un debat obert intergeneracional sobre l’ús de l’espai públic a la ciutat i les discriminacions que s’hi donen. [+]
‘Espai de salut’ informa sobre la vacunació

Com a servei públic, des del CAP Casernes de Sant Andreu van informar als oients de Ràdio Trinijove sobre les vacunes i les campanyes que s’estan posant en marxa aquestes setmanes des del Departament de Salut. Va ser en l’edició mensual d’Espai de Salut, emesa el 16 d’octubre, de la mà de la doctora Cristina de Prado i la infermera Cristina Santiago[+]