Butlletí Octubre 2022

Butlletí Octubre 2022


*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Octubre 2022 ·

Trinijove participa un any més a la #FESC
Com és habitual, la Fundació Privada Trinijove va ser present en una nova edició de la Fira d’Economia Social i Solidària de Catalunya, celebrada el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre al recinte de Fabra i Coats. La fira va reunir entitats que fomenten pràctiques econòmiques orientades a les necessitats humanes, gestionades de forma participativa i socialment responsables. Trinijove va tenir el seu stand a la mostra d’entitats i de la mà de l’Ana Montoro va presentar el llibre ‘Parrac Solidari: Les dones pioneres de l’economia solidària‘ diumenge en un acte a l’Espai Dolors Abelló.

El Brunch solidari recapta fons per a accions socials¡Así fue el Brunch Solidari de ayer! | @brunchbcn

El passat diumenge 23 d’octubre es va celebrar a la Plaça Major de Nou Barris la 3a edició del festival musical Brunch solidari. L’esdeveniment va reunir artistes de música electrònica de renom internacional i els beneficis de la recaptació de les entrades anaven destinats a projectes socials com els que tenim a Trinijove. Des de la Fundació, aplaudim la iniciativa i agraïm el compromís dels organitzadors amb la nostra entitat.

Dia Internacional per a l’erradicació de la pobresaEn el Dia Internacional per a l’erradicació de la pobresa (17 d’octubre), la Fundació Privada Trinijove va estar present a la taula rodona ‘Diagnòstic de l’actual crisi des de les entitats socials’, organitzada per la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. Seguim treballant per reduïr la pobresa i l’exclusió social.

Formació

Visita dels alumnes a la planta de Montcada

Els alumnes del curs de Gestió de Residus Urbans i Industrials que la Fundació Trinijove realitza conjuntament amb Danone i Ecoembes van tenir l’oportunitat de visitar el Centre de Gestió de Residus Plàstics de Montcada i Reixach el passat dimarts 4 d’octubre. Van conèixer de primera mà les instal·lacions i el funcionament de la planta.

Comencen els tallers de so i cuina a la UEC

A la Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove han començat els tallers amb novetats. Per primera vegada, els alumnes estan fent so i il·luminació i de moment han après a enregistrar cançons i a  fer mescles. A l’habitual taller de cuina, han treballat plats fàcils i equilibrats, com unes crestetes casolanes de tonyina i de carn de vedella amb unes torrades de Santa Teresa de postres.

Taller immoaccessible amb ProHabitatge

L’associació ProHabitatge, amb el suport de la Fundació Trinijove, organitza un taller sobre possibilitats, alternatives i requisits d’accés a l’habitatge al centre de formació de Baró de Viver (C/Tucumán, 21). Les sessions seran divendres 28 d’octubre i 4 de novembre de 10:00 a 11:30 del matí.

Centre d’Art Social i Comunitari

Activitats extraordinàries per despertar la inspiracióAl Centre d’Art Social i Comunitari de la Fundació Trinijove han portat a terme activitats extraordinàries al llarg del mes. Han visitat el Centre de Cultura de Dones ‘La Bonne‘ i l’exposició d’art tèxtil de Sindillar – Sindihogar en motiu del seu Xé aniversari, que han servit d’inspiració per a les produccions pròpies que estan preparant. Paral·lelament, han seguit col·laborant amb el Centre Obert Neus Puig amb una activitat de temàtica daliniana en la qual es van treballar les diferents cuines del món i les seves olors, colors i vocabulari. Al taller de creació tèxtil, han guarnit el seu espai de treball amb motius tardorals.

Infància i família

Reunió de famílies a l’inici del curs escolar 2022-23

L’equip del Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove va convocar aquest mes totes les famílies per a realitzar una reunió d’inici del curs escolar 2022-2023 en diferents torns. La reunió va ser un èxit de participació i es va parlar dels programes i tallers que es realitzen cada dia, les rutines i els temes que es treballaran conjuntament a l’Escola de família. Per al Centre, és molt important la seva presència per a aconseguir els objectius comuns.

Un Hospital terrorífic per Halloweeen

El Centre Obert es va convertir l’última setmana d’octubre en un Hospital terrorífic amb uns metges molt estranys. Van ensenyar pel·lícules terrorífiques, van crear carbasses, un rap de pors, màscares  i han tornat els berenars terriblement terrorífics. Uns dies molt divertits en els que els infants van aprendre que tenir por no és dolent, que només és una emoció que sentim per avisar-nos del perill que ens serveix per a poder reaccionar i crear mecanismes de defensa.

Ràdio TrinijoveRàdio en directe a la Plaça amb ‘El Charco’

Entre el 20 i el 23 d’octubre es va celebrar a la Trinitat Vella una nova edició d’El Charco, el festival de las afueras‘ organitzat per l’entitat juvenil Maletas Viejas. Ràdio Trinijove hi va col·laborar la tarda del divendres 21 amb un programa en directe des de la Plaça de la Trinitat Vella que va comptar amb la participació de veïns i veïnes del barri.L’espai ‘Moments en FM’, a Catalunya Ràdio

L’Ivan Castisens, voluntari de Ràdio Trinijove i presentador del programa ‘Moments en FM‘, va tenir l’oportunitat d’explicar la seva experiència radiofònica al programa La Nit dels Ignorants de Xavier Solà el passat 20 d’octubre. Va parlar dels seus projectes personals i de la tasca social de Ràdio Trinijove. Aquí podeu escoltar-lo.