Butlletí Març 2023

Butlletí Març 2023

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Març 2023 ·

8M: treballem per la igualtat en tots els àmbits


Com és habitual el 8 de març, la Fundació Privada Trinijove va commemorar el Dia Internacional de les Dones. L’entitat continua treballant en favor de la igualtat de gènere en tots els àmbits
El Síndic de Greuges de Barcelona visita Trinijove
El passat dimecres, 29 de març, el Síndic de Greuges de Barcelona va visitar les oficines centrals de la Fundació Privada Trinijove, al carrer Turó de la Trinitat. La delegació encapçalada per David Bondia va conèixer de primera mà els diferents projectes socials de l’entitat i les renovades instal·lacions
Participació a la jornada de protecció a la infància
Des del Programa per a la prevenció de les violències sexuals en la infància i l’adolescència, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, dilluns 27 de març es va organitzar la jornada El/la Delegat/ada de Protecció en equipaments i serveis de Promoció a la Infància a l’ Espai Josep Bota. L’objectiu era reflexionar sobre la Llei Orgànica de protecció integral a la infància i l’adolescència davant de la violència (LOPIVI), i presentar les bones pràctiques en relació al desplegament d’aquesta figura. D’altra banda, l’endemà, 28 de març, Trinijove també va estar present a la conferència d’experts sobre Entorns digitals segurs per a la infància i l’adolescència organitzada per CaixaForum al Palau Macaya.
Formació
Nova edició del curs de Gestió de residus
L’Ajuntament de Montcada i Reixac, la Fundació Trinijove, Ecoembes i Aguas Danone han posat en marxa conjuntament la setena edició del curs de Gestió de residus urbans i industrials, adreçat a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i social. Ofereix als participants coneixements al voltant del transport, la valorització i l’eliminació de residus urbans i industrials i facilita la reinserció sociolaboral en empreses del sector. El curs, de 135 hores de durada, començarà el 24 d’abril. 
Nova formació: Auxiliar de producte fesc
Aquest mes d’abril comença un nou curs Incorpora al que ja es poden inscriure tots els interessats. La formació d‘Auxiliar de producte fresc i carnisseria, feta a mida per Carrefour, capacitarà els participants per a treballar en el sector.

La UEC experimenta amb filtres d’aigua


A l’assignatura de ciències naturals de la Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove aquest mes han realitzat proves experimentals. Amb la confecció d’uns filtres casolans amb elements reutilitzats, han tingut l’oportunitat de comprobar quins són els materials que filtren millor. Una nova experiència abans de les merescudes vacances de Setmana Santa.
Infància i família
El Dia Internacional de la Dona al Centre Obert
Aquest mes, al Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove han realitzat moltes activitats al voltant del Dia Internacional de la Dona, potenciant l’empoderament a través de tota la família: nenes, germanes, mares i àvies. Es va dur a terme la gravació d’un vídeo del que canviarien les mares del nostre món i una construcció de contes tradicionals de princeses amb retrats de les dones que inspiren als infants. Des del centre, volen mostrar el seu agraïment cap a les mares que, per iniciativa pròpia, participen una vegada al mes de forma rotativa cuinant un plat típic de la gastronomia de la seva terra apropant la seva cultura als infants. 
Projectes europeus
L’Institut Rec Comtal participa al projecte SWITCH
Un grup d’alumnes d’ESO del centre d’educació de la Trinitat Vella Rec Comtal està participant al projecte europeu SWITCH de la mà de la Fundació Trinijove. Aquest mes han presentat un pla d’empresa sostenible que combina la creativitat amb la innovació social per afrontar els actuals reptes ambientals.
Centre d’Art Social
Comencen els tallers i les activitats a l’exterior
El Centre d’Art Social i Comunitari de la Fundació Trinijove ha iniciat aquest mes els seus tallers amb diverses activitats. Amb motiu del 8M, van realitzar un mural dedicat a dones molt importants per la història i pels drets humans. A través d’un alfabet acolorit, es van treballar algunes idees d’aquestes pioneres del feminisme i posteriorment van visualitzar la pel·lícula Quiero ser como Beckham que mostra una realitat diversa i reflecteix vivències contemporànies amb les quals el jovent pot sentir-se identificat. També han aprofitat l’inici de la primavera per realitzar activitats fora del centre, fer fotografies i per conèixer-se una mica millor com a grup.
Ràdio Trinijove
Donem veu a les grans dones de la Trinitat

Dimecres 8 de març Ràdio Trinijove va estar present en un dels principals actes per commemorar el 8 de març a la Trinitat Vella, Donem veu a les grans dones de la Trinitat al Casal de Gent Gran. Des d’allà es va realitzar el programa especial del Dia Internacional de les Dones, recollint el testimoni de diferents veïnes que han deixat petjada al barri. [+]
Un concursant d’Eufòria, a l’Encomana el català

El concursant del programa talent show d’èxit de TV3 ‘Eufòria‘, Ethan Barea, va estar el passat dimarts 21 de març als estudis de Ràdio Trinijove, al programa ‘Encomana el català. De la mà de Guillem Garcia i els seus col·laboradors vam conèixer la trajectòria i la vida del jove cantant, que va oferir una actuació en directe en exclusiva als oients.  [+]