Butlletí Juny 2024

Butlletí Juny 2024

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Juny 2024 ·

Una representació del Districte visita Trinijove


El passat 7 de juny una representació insitucional del Districte de Sant Andreu va visitar la Fundació Trinijove a la Trinitat Vella. La delegació va estar encapçalada per la gerent del Districte, Maria Gas de Cid, i els consellers, Antonio Fortes i Maria Isabel Loscos. Van conèixer de primera mà els diferents projectes i programes que es desenvolupen al centre de formació del carrer Pare Pérez del Pulgar: el Centre Obert Neus Puig, el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF), el Programa Caixa Proinfància, el Centre d’Art Social i Comunitari (CASC) i el Servei Jurídic[+]
Intermediació laboral
Participació a la Jornada de Networking del Làbora
Trinijove Empresa d’Inserció, S.L. va ser present a la IX Jornada de Networking del programa de foment de l’ocupació, Làbora, al Born Centre de Cultura i Memòria, a principis de mes. Al llarg de la jornada, es van realitzar entrevistes entre les empreses i les persones participants del programa. Fins a 330 usuaris del Làbora van tenir l’oportunitat de connectar amb les 53 empreses que buscaven treballadors.
El programa Incorpora realitza dos Speed Dating

Aquest mes, des del programa Incorpora, s’han realitzat dos Speed Dating laborals a Sabadell i Terrassa. Han consistit en la preparació i realització d’entrevistes ràpides, d’una durada aproximada d’entre 5 i 10 minuts, que han permès als candidats ser entrevistats per diverses empreses en el mateix espai. 80 persones i 7 empreses hi han participat amb una valoració molt positiva.

Acció comunitària
La Trinicanya omple de nou el barri de diversió
Com ja és tradició, la Fundació Trinijove va organitzar conjuntament amb la Taula d’Infància i Família la Gimcana familiar entorn als Drets dels Infants en el marc de la Festa Major de la Trinitat Vella. La Trinicanya va reunir dimecres 5 de juny més d’un centenar d’infants a la Plaça de la Trinitat. Els nens i nenes que van participar van completar les set proves amb l’objectiu de conscienciar entorn als drets i deures que tenen els infants. Una gran jornada que va ser possible gràcies a la col·laboració conjunta d’entitats i equipaments. [+]

El CASC i el SOAF col·laboren amb la Festa Major


A banda de la Trinicanya, la Fundació Trinijove també va ser present en altres activitats de la Festa Major del barri. A la mostra d’art comunitària Mala Fama, celebrada divendres 7 a la tarda, el Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) va realitzar un taller de xapes i el Centre d’Art Social va oferir una sessió musical de 45 minuts amb el DJ Moha a la Plaça de la Trinitat.
Infància i família
Reunió final de curs i inici del casal al Centre Obert
El Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove va organitzar la reunió amb les famílies de final de curs, en la qual es va fer una valoració de les activitats i van visionar un vídeo de tot el que s’ha realitzat durant l’últim trimestre. D’altra banda, des del 25 de juny, està en marxa com és habitual cada any en aquestes dates el Casal d’estiu, ple d’activitats, excursions i sortides refrescants per als infants.
Projectes europeus
Conferència internacional sobre l’aprenentatge
La Direcció General d’Ocupació, Afers Socials i Inclusió de la Comissió Europea va organitzar una conferència, amb el títol “Activitat d’aprenentatge entre Iguals: construint confiança en les microacreditacions per millorar la ocupació“. L’esdeveniment va reunir representants i experts de diversos països de la Unió Europea (Grècia, Croàcia, Estònia, Dinamarca…) i va tenir Elisabeth Díaz com a representant de la Fundació Trinijove i del Comité Europeu de Coordinació (CEC). L’acte va servir com a plataforma per compartir idees i pràctiques sobre aquest model en un mercat laboral en constant evolució.
Formació
Final de curs al PFI amb cerimònia de graduació
L’alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI) de la Fundació Trinijove va posar punt i final al curs 2023-24 amb la cerimònia de graduació realitzada el passat 21 de juny. L’acte va tenir lloc al Centre Cívic de Baró de Viver i hi van assistir familiars dels alumnes, representants del Districte i de les empreses on han realitzat les pràctiques.
Comencen els cursos de residus i ordinadors
Des de fa uns dies, estan en marxa dues formacions organitzades per la Fundació Trinijove amb el suport del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Són els cursos de Gestió de residus urbans i industrials i el de Manteniment d’ordinadors, que ofereixen als inscrits l’oportunitat d’iniciar-se en aquests sectors.
Centre d’Art Social
Activitat intergeneracional al Casal de Gent Gran
Els usuaris del Centre van realitzar una activitat comunitària intergeneracional amb el Casal de Gent Gran de la Trinitat Vella a finals de mes. Van passar un gran matí plegats jugant a parxís, domino, escacs…I el més important, compartint experiències

El 12 de juliol, XXIX Mostra Artística


Després de mesos de preparació, el proper divendres 12 de juliol arriba la XXIX Mostra Artística del Centre d’Art Social i Comunitari (CASC) de la Fundació Trinijove. Tindrà lloc a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, amb el títol Danzarte, i es podrà visitar en torn de matí i tarda. 
Ràdio Trinijove
Premi a la Diversitat per “Connexió Intercultural”

El programa de Ràdio TrinijoveConnexió Intercultural‘, iniciat a l’emissora el 2019 amb el suport del Grup de comunicació de la Xarxa Barcelona Antirumors, ha estat reconegut amb el “Premi a la diversitat” que entrega anualment el Consell de l’Audiovisual de Catalunya. L’equip de Ràdio Trinijove rebrà el guardó, en la categoria de programa de ràdio, en l’acte de lliurament que es farà el proper 9 de juliol. [+]
Arriba la IV edició de l’Orgull de la Trini
 
El proper dissabte, 6 de juliol, tindrà lloc la IV edició de l’Orgull de la Trini a la Llosa del Metro de Trinitat Vella. L’esdeveniment comptarà, com sempre, amb la participació de Ràdio Trinijove i és una iniciativa del veïnat i les entitats per reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI+. Amb el lema Sempre hem estat com a reclam principal, l‘Orgull d’aquest any tindrà com a fil conductor el passat, present i futur de les reivindicacions del col·lectiu. [+]