Butlletí Juliol 2022

Butlletí Juliol 2022

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Juliol 2022 ·
Centre d’Art Social i Comunitari
La XXV Mostra commemora el 13é aniversari
El divendres 22 de juny va ser un dia molt especial per al Centre d’Art Social i Comunitari de la Fundació Trinijove. Durant tota la jornada, es va dur a terme la XXV Mostra Artística que celebrava el 13é aniversari del centre amb un recorregut de mostres de processos, produccions i obres artístiques realitzades aquests anys. La Casa de les Aigües de la Trinitat Vella es va tornar a vestir de gala per una ocasió especial. Els visitants van explicar les sensacions que els va deixar l’exposició en un programa especial de Ràdio Trinijove. [+]
Formació
Cloenda de la formació de Reparació d’ordinadors
Després de completar la Formació Inicial de Reparació d’ordinadors del Pla de Barris, els alumnes van rebre els seus diplomes el passat 21 de juliol al Centre de formació del Poblenou. A l’acte hi va assistir Nuria Borrut, coordinadora del programa de l‘Ajuntament de Barcelona.
Les activitats de la UEC no s’aturen al juliol
Tot i haver acabat ja el curs escolar, els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove continuen realitzan activitats conjuntes. Aquest mes han fet més sessions del taller de cuina, esmorzars especials i fins i tot un làser tagDiversió assegurada fins a l’últim dia!
El PFI visita el Grand Hotel Central

Els alumnes del Programa de Formació i Inserció d’Auxiliar Fabricació Mecànica, Ajust i Soldadura de la Fundació Trinijove van visitar el Grand Hotel Central de Barcelona i van tenir l’oportunitat de veure per dins com funciona un hotel de cinc estrelles. Va ser un dia molt especial per a tots ells, ja que iniciaven l’etapa de pràctiques a les empreses i d’aquesta manera van comprovar que el sector de l’hoteleria els pot brindar diferents possibilitats laborals. Els responsables de cada secció els van explicar les seves funcions, però sobretot van fer èmfasis en l’actitud que cal per poder treballar en un hotel d’aquestes característiques. Des de la Fundació Trinijove volem donar les gràcies a l’equip de professionals del Grand Hotel Central per la seva acollida i la complicitat.
Al setembre comencen nous cursos i formacions
Després de l’estiu, la Fundació Trinijove posarà en marxa una nova edició de la formació de Gestió de Residus a Montcada. Les inscripcions ja estan obertes aquí.
El curs 2022-23 del Programa de Formació i Inserció (PFI) de la Fundació Trinijove començarà el 26 de setembre. Els interessats ja poden iniciar el procès de matriculació.
Infància i família

El Circ, protagonista del casal d’estiu del Centre Obert

El Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove ha realitzat el casal d’estiu amb el Circ com a centre d’interès. Amb tallers i dinàmiques, han endinsat els infants en la meravellosa experiència del circ, tant a les pròpies instal·lacions del centre com en sortides pel barri i per la ciutat. Un casal dinàmic que ha garantit la diversió i el benestar de tots i totes.

Agraïment als col·laboradors del casal


Les sortides que ha realitzat el Centre Obert han estat possibles gràcies a diferents entitats col·laboradores de la Fundació Trinijove. Els infants han gaudit de noves experiències i des del centre es vol agraïr especialment el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Parc Tibidabo, el CCIB – Forum, l’Aula Ambiental de Sant Andreu, la Biblioteca de la Trinitat Vella-José Barbero i el Centre de Vida Comunitària de la Trinitat Vella.
Projectes europeus

Els alumnes de la UEC participen al projecte SWITCH

La Unitat d’Escolarització Compartida de Trinijove està participant al projecte europeu d’emprenedoria social i ecològica SWITCH. Dedicat a combinar la creativitat amb la innovació social per afrontar els actuals reptes ambientals, el projecte consta d’uns mòduls de formació d’emprenedoria que estan realitzant els nostres alumnes aquestes darreres setmanes.

Trobada dels participants al projecte Futurewear

La primera setmana de juliol la Fundació Trinijove es va desplaçar fins a Bolonya (Itàlia) al segon Transnational Partners Meeting del projecte Futurewear. La trobada va tenir lloc a la seu de l’Associació de Centres de Formació Professional de l’Emília-Romanya, AECA, amb la participació de les entitats Baumhaus (Itàlia), Strim (Polònia) i Dimitra (Grècia).

Ràdio Trinijove
Presents un any més a L’Orgull de la Trini
Dissabte 16 de juliol es va celebrar la III edició de l’Orgull de la Trini, una festa organitzada per entitats, equipaments i veins del barri. Com en totes les edicions anteriors, Ràdio Trinijove va emetre un programa especial en directe amb entrevistes a les entitats organitzadores i participants amb una taula rodona que va reflexionar sobre la doble reivindicació de la festa.
Itinerari “Altres escenaris possibles”
Com a espai històric de creació musical, Ràdio Trinijove va formar part el passat 21 de juliol de l’itinerari Altres Escenaris Possibles conduit per Nando Cruz. El periodista ha realitzat una exposició fotogràfica al Centre Cívic que mostra escenaris musicals de barri com és la ràdio. En una àmplia entrevista, ens va explicar com va sorgir aquest projecte.