Butlletí Febrer 2023

Butlletí Febrer 2023

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Febrer 2023 ·
Infància i família
Celebració del Carnaval al Centre Obert Neus Puig
Aquest mes, al Centre Obert Neus Puig de la Fundació Trinijove, han celebrat el Carnestoltes amb infants i famílies. Els infants van estar preparant durant setmanes les seves disfresses temàtiques de jocs tradicionals. El grup Kogui es va disfressar de Twister; el grup Creeks, d’escacs i del joc Qui és Qui? i els educadors, de lego. Les famílies també es van vestir amb corones i collarets de cartes de pòquer, que també van ser creats i pintats pels infants. Durant la tarda del 16 de febrer, es van fer diverses dinàmiques en moviment (joc de les estàtues, batalles de ball…) que van acabar amb una xocolatada amb acompanyament musical gentilesa de l’empresa Lecsom. D’altra banda, durant aquest més s’han continuat portant a terme les trobades mensuals Converses amb cafè amb les mares del Centre i s’ha incorporat un nou taller  setmanal, anomenat La família, la millor escola de l’Agència de la Salut Pública sobre competències de criança i la construcció d’una dinàmica familiar positiva. 

Certificat d’abordatge i promoció de la salut sexual


Després d’implementar el Pla d’Acció per a l’abordatge i promoció de la salut sexual entre octubre del 2022 i febrer del 2023, el Centre Obert Neus Puig ha rebut el certificat del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats. És un dels set primers centres que aconsegueix l’acreditació i està sent pioner en aquest aspecte.
Projectes europeus
Multiplier Event del projecte SWITCH a l’UAO-CEU
El 27 de febrer es va dur a terme el Multiplier Event del projecte europeu SWITCH a la Universitat Abat Oliba-CEU de Barcelona. En l’acte, organitzat per la Fundació Trinijove, es van presentar, davant els estudiants universitaris, els projectes d’emprenedoria social i ecològica creats a la UEC de Trinijove i a l’Institut Rec Comtal de la Trinitat Vella. Les dues iniciatives combinen la creativitat amb la innovació social per afrontar els actuals reptes ambientals. Posteriorment, es va obrir una xerrada sobre educació i emprenedoria amb la participació de professionals experts.
Centre d’Art Social
Comença el nou semestre d’activitats
La Casa de les Aigües de la Trinitat Vella s’està rehabilitant i adequant per l’inici del curs del Centre d’Art Social i Comunitari al mes de maig. Però l’activitat no s’atura i des de dilluns 27 han iniciat un nou semestre d’activitats envers les arts amb nous projectes i col·laboracions. Han preparat materials, espais i eines per la realització de noves creacions artístiques en els diferents tallers i per a les activitats d’alfabetització digital, lectoescriptura, creació tèxtil, arts escèniques, expressió corporal, inserció sociolaboral i acompanyament psicoemocional que es realitzaran aquest curs.
Formació
Els alumnes del PFI coneixen la Fundació Trinijove
A principis de mes, els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) de la Fundació Trinijove es van desplaçar fins a la Trinitat Vella per a conèixer de primera mà l’activitat social de l’entitat. Van visitar les renovades oficines centrals del carrer Turó de la Trinitat, l’estudi de Ràdio Trinijove, el Centre Obert Neus Puig i el Centre d’Art Social i Comunitari. 
La UEC completa el trasllat a la nova instal·lació
La Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundació Trinijove s’ha traslladat definitivament aquest mes cap a la nova seu del carrer Castella, també a Santa Coloma de Gramenet. Malgrat alguns contratemps logístics que han sorgit, les activitats habituals s’han continuat realitzant, destacant les excursions amb gossos al taller de teràpia amb animals i les màscares confeccionades al taller de plàstica.

Comença el curs de Castellà – Nivell Inicial


El passat 7 de febrer va començar una nova edició del curs de Castellà – Nivell Inicial al centre de formació de Baró de Viver amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Fins a final de març, els alumnes inscrits aprendran a escriure, expressar-se, llegir i comprendre la llengua castellana. 
Ràdio Trinijove
La Trinitat Vella viu un espectacular Carnaval

El barri de la Trinitat Vella va celebrar des del 16 fins el 22 de febrer un Carnaval espectacular que ha recuperat el seu format habitual. Passió, festa i alegria. Això ha estat el Carnaval a la Trinitat Vella, un dels barris de Barcelona on es celebra més i millor, i evidentment Ràdio Trinijove n’ha estat l’altaveu. [+]
La Farmàcia Trinitat i el projecte PESBUM

Divendres 17 de febrer, a l’espai informatiu Què ha passat a la setmana? ens va visitar Marga Paytubi, farmacèutica a la Farmàcia Trinitat, per a explicar la iniciativa de les farmàcies d’oferir xerrades temàtiques sobre diversos aspectes relacionats amb la salut en diferents espais i equipaments de la ciutat. [+]