Adhesió al Manifest per la prevenció del suïcidi

Adhesió al Manifest per la prevenció del suïcidi

La Fundació Privada Trinijove s’ha adherit al Manifest de la Xarxa dels Drets de la Infància per la prevenció i l’abordatge del suïcidi en la infància i l’adolescència.

Aquest manifest és un compromís presentat per la Xarxa dels Drets dels Infants de Barcelona i l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, amb el suport de l’Ajuntament, que intenta donar resposta a una problemàtica creixent. El suïcidi és ja malauradament la primera causa de mort a Catalunya dels joves d’entre 15 i 35 anys i les entitats i associacions del sector es comprometen a treballar per reduïr l’impacte d’aquesta greu problemàtica.

El document consta de tres parts: un apartat amb idees força, un argumentari amb la justificació del manifest des d’una proposta de mirada global i sistèmica i una proposta d’enfocament o mirada per a l’abordatge des de la perspectiva del conjunt de professionals, i finalment, unes propostes específiques dividides en tres nivells d’acció (prevenció, detecció i actuació).

Aquí podeu descarregar i llegir el manifest presentat el passat 13 de setembre a la Sala d’actes de la Creu Roja de Barcelona.