Acompanyant a les persones desocupades

Acompanyant a les persones desocupades

La Fundació Trinijove ha estat una de les entitats convidades a la 6ª Jornada de Treball i Crisi del programa social i laboral T’acompanyem

La Fundació Trinijove ha participat a la 6ª Jornada de Treball i Crisi, celebrada a l’Auditori de Can Fabra de Sant Andreu i organitzada per T’acompanyem (programa social i i laboral que ajuda a trobar feina a persones desocupades des de fa 10 anys).

L’atur i la precarietat laboral han estat els temes que han centrat l’acte, en el que han intervingut diverses entitats socials, entre elles Trinijove, la Fundació PIMEC, la Fundació ABD, la Fundació Once – Inserta, Col·lectiu Ronda i Urbaser. Cada una d’elles ha aportat la seva visió i experiència professional als temes de debat, a més d’establir alternatives i opcions a la desocupació i pobresa laboral.

La benvinguda i presentació de l’acte han anat a càrrec de Pepe Álvarez, secretari general d’UGT i Eladi Torres, director executiu de recursos i provisió de serveis i qualitat de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS).

Ignasi Parody, President de la Fundació Trinijove, ha intervingut tot seguit a la taula d’ocupació del Districte de Sant Andreu amb Mª Carmen Lamazares, tècnica d’accions de St. Andreu, i Silvano Aversano, dinamitzador comunitari de la Xarxa d’Economia Solidària (XES).

La precarietat laboral té conseqüències, més de les que creiem, i així ho ha exposat Ernest Cañada, investigador, comunicador social i coordinador de l’associació catalana Alba Sud en una xerrada presentada per Isidre G. de Tena, Responsable de T’acompanyem.

Des d’un punt de vista global però també més concret s’ha informat i sensibilitzat sobre la desocupació i precarietat laboral, tot remarcant des de diferents punts de vista la figura de la persona desocupada.

Una gran jornada la de T’acompanyem que ha permès a totes les entitats i persones assistents compartir i intercanviar impressions i experiències i sobretot seguir avançant i lluitant per sortir de la desocupació i pobresa laboral, a la que tantíssima gent està avui dia sotmesa.