Trinijove promou la inclusió social i digital a Europa

Trinijove promou la inclusió social i digital a Europa

La multiculturalitat i la cìencia, les dues cares de CleDi-Project

De la comunitat a Europa, la Fundación Trinijove fomenta la inclusió juvenil i ho fa de moltes maneres. Una d’elles és a través de CleDi, projecte europeu Erasmus + que promou la integració social i digital entre els estudiants des d’una mirada científica i multicultural.

En aquest projecte vam estar treballant el passat mes d’octubre a la nostra ciutat, concretament al centre que disposem al barri de Poblenou, on els partners participants, provinents d’Itàlia, Turquia, Eslovènia, Granada i Barcelona, vam aplegar-nos per debatre i donar suport a la inclusió d’alumnes d’origent migrant i/o de segona generació i a la integració de les TIC al sistema escolar, dos objectius pendents d’assolir pels centres educatius europeus.

D’aquestes mancances neix CleDi (Creative Learning Districts for Inclusion) que, de la mà de la diversitat cultural, la ciència, la tecnologia y la creativitat, vol crear bones pràctiques per al desenvolupament territorial, promovent accions que atenguin les necessitats de joves migrats i de la comunitat educativa europea, en general.

De les característiques, les oportunitats i els reptes de la societat de la informació, la riquesa de la interculturalitat i la inclusió social i digital en vam parlar amb diversos representants del projecte i professors.

ESCOLTA EL PODCAST
També el trobaràs aquí