Nadal familiar, artístic, colorit i musical a Trinijove!

Nadal familiar, artístic, colorit i musical a Trinijove!

El Nadal ha arribat a la Fundación Trinijove ple de color, creativitat i música!.

Els i les alumnes dels Mòduls d’Animació Musical (Dj) i Maquillatge del projecte d’Arts Escèniques de l’entitat van preparar una festa pre nadalenca i sobretot entretinguda abans d’anar-se’n de vacances!. No va ser una trobada qualsevol. Ambdós mòduls s’unien el passat 19 de desembre al local del C/ Mare de Déu de Lorda de la Trinitat Vella, on s’imparteix la formació, per demostrar i ensenyar a la gent i a les entitats del barri tot el que han après en els dos mesos de formació que porten, i alhora donar a la trobada un toc lúdic.

Els protagonistes de la primera part de la festa van ser els i les joves del curs de Dj, que van muntar sols/es els equips tècnics per fer ràdio i parlar així amb algunes de les associacions del barri amb les que col·laborem. També van sonoritzar actuacions musicals en directe d’estils molt diferents i van animar-nos d’allò més amb sessions de música electrònica. Cada un dels joves va adoptar un rol concret, de presentador/a, dinamitzador/a, tècnic/a i/o Dj, molt ben coordinats entre ells/es, per tal de fer-nos disfrutar en directe d’un espectacle tècnic i musical.

El color a l’acte el va posar l’alumnat del curs de maquillatge, que va maquillar de forma molt artística i natural a models reals, del carrer, la majoria coneguts i/o familiars, perquè acabessin desfilant al local. Tota la concentració i els nervis del principi, mentre maquillaven, es van traduir finalment en satisfacció i alegria al veure el resultat final i presentar en públic els maquillatges i looks corresponents.

Tots/es ho van fer molt bé!. Van poder mostrar al barri el que saben fer, però sobretot van poder demostrar-se a sí mateixos/es del que són capaços/ces de fer.

On també van poder mostrar les seves capacitats va ser a la rua del Pare Noel de la Trinitat del passat 21 de desembre, en la que els i les alumnes de maquillatge van fer autèntiques meravelles perquè els/les participants sortissin pels carrers del barri ben nadalencs i festius. Un maquillatge especial per un acte també especial. Gràcies a la invitació, un any més, de la Comissió de Festes i el Centre Cívic de la Trinitat, els/les nostres nois/es van aplicar els coneixements adquirits fent Nadal i comunitat.

Colorit, creatiu i divertit està sent el Nadal pel Centre Obert Neus Puig de Trinijove, que del 24 de desembre fins al 3 de gener no han parat de fer activitats de tota mena al Casal d’Hivern per tal de viure aquestes festes amb la il·lusió que es mereix.

Van començar amb els tallers de decoració nadalenca, en els que amb l’ajuda de les nostres famílies han guarnit el centre de forma molt original amb materials quotidians que tots/es tenim al nostre abast.

Amb tradició i festa també han viscut els nostres infants aquestes dates fent cagar al Tió (24 desembre) i preparant-se pel cap d’any amb un seguit de tallers: han pintat de forma molt personal bosses especials per a l’ocasió, han dissenyat la seva pròpia disfressa i també el cotilló per celebrar el nou any, han après a fer canapès boníssims, s’han avançat a fer les campanades amb lacasitos amb els/les companys/es, i plegats, amb les famílies incloses, han fet un aperitiu, preparat pels més grans, per acomiadar el 2019 i donar la benvinguda al 2020. Tots aquests moments els han immortalitzat amb fotografies de postal, fetes en photocall molt innovador, que s’han endut com a record. 

Els/les nens/es afronten el nou any amb nous desitjos i propòsits que esperen complir, i també decorant un Mr Potato nadalenc i veient la pel·lícula “Navidad, loca Navidad”.

Sens dubte, el Casal d’Hivern del Centre Obert està sent un lloc de trobada, d’intercanvi i enriquiment, en el que hem conegut cultures i gastronomies molt diverses gràcies a la gran interculturalitat que predomina al projecte. Com no, tampoc han faltat els jocs a l’aire lliure, els jocs de taula i les manualitats. Mentre que els més grans estan acabant els deures de Nadal que tenien pendent, els més petits estan agafant el gust per la reposteria fent troncs de galetes i xocolata

Les festes i el Casal posaran el seu punt i final el 5 de gener amb l’arribada dels Reis Mags a la ciutat i l’entrega de regals que farem en família i germanor al nostre centre. 

Des de Radio Trinijove també hem donat la benvinguda a les festes i ens hem fet ressò del gran reguitzell d’activitats que tota Trinitat Vella espera, com cada any, en candeletes. El Pessebre Vivent, el Caga Tió i la Rua del Pare Noel són algunes les activitats que hem difòs a través de les ones radiofòniques i de la mà de la Comissió de Festes i el Centre Centre Cívic del barri.