Jornada esportiva i inclusiva protagonitzada per 50 jugadores de Trinijove

Jornada esportiva i inclusiva protagonitzada per 50 jugadores de Trinijove

4 equips femenins de l’Escola de futbol inclusiu van disputar un campionat juntament amb els Nike Community Ambassadors (NCA)

L’esport, sobretot quan és social, es converteix en una fantàstica eina per activar i reforçar les habilitats i el potencial dels infants i els joves. Així ho hem cregut sempre des de l’Escola de futbol inclusiu de la Fundación Trinijove, que actualment disposa de 150 jugadors i jugadores, repartits en 11 equips de futbol sala.  

Més equips, més jugadors/es i més col·laboradors hem guanyat en el nostre projecte esportiu, que des de finals de 2018 col·labora amb el programa NCA (Embajadores para la Comunidad de Nike), l’objectiu principal del qual és generar un impacte positiu en les comunitats a través de l’esport.

El passat 10 d’abril, a l’Escola Ramon Berenguer III, empleats voluntaris de Nike Factory Store (NFS) Viladecans van col·laborar amb l’Escola de futbol inclusiu de Trinijove a través d’un campionat inclusiu que, aquesta vegada, es va dedicar exclussivament a la promoció del futbol femení. Amb un total de 50 noies van jugar 4 equips (Aleví Femení “A”, Aleví Femení “B”, Cadet Femení i Juvenil Femení), dividits en 2 torns: en el primer, les més petites van disputar mini partits de 7 minuts màxim; i en el segon torn, ja van jugar les més grans en també mini partits de 7 minuts màxim. En cada un dels equips femenins es van incloure a un o dos voluntaris de Nike Factory Store (NFS) Viladecans per tal que juguessin amb les nostres noies i poguessin així disfrutar totes de la riquesa del joc en equip i de l’aprenentatge en valors que comporta el futbol social.  

Van ser dues hores d’intensa diversió i participació que, sens dubte, van servir per fomentar l’esport actiu i saludable y la inclusió social dels/les jugadors/es de l’Escola de futbol inclusiu de Trinijove, posant especial èmfasi en els valors, l’apoderament i les habilitats socials que aprenen i reforcen dia a dia. Mentre els equips estaven a l’espera de disputar els ‘partidets’ van realitzar dinàmiques grupals i jocs per crear una unitat i cohesió grupal entre voluntaris y jugadores. Al finalitzar la jornada futbolística, ens vam agrupar tots/es per disfrutar d’un boníssim berenar i d’un no parar de riures i anècdotes dels partits.

Per experiències esportives tan enriquidores como aquesta és un plaer córrer de la mà dels NCA (Nike Community Ambassadors), que comparteixen la seva passió per l’esport amb les generacions futures fent no només que avui juguin i es moguin sinó també inspirant-los a mantenir-se actius durant toda la seva vida.

Quina sort la nostra de repetir a partir d’ara aquesta gran experiència esportiva, inclusiva i lúdica!

 

Lee la noticia en castellano