El Gremi de Serrallers, el Programa Incorpora i Trinijove s’alien a favor de la inserció laboral

El Gremi de Serrallers, el Programa Incorpora i Trinijove s’alien a favor de la inserció laboral

Compromís en pro de la inserció professional entre el Gremi de Serrallers de Catalunya i el Programa Incorpora de “la Caixa” (la Fundació Trinijove n’és la coordinadora a Barcelona)

El Gremi de Serrallers de Catalunya, que es caracteritza pel seu tarannà social i integrador, i el Programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, del que la Fundación Trinijove n’és l’entitat coordinadora a la ciutat de Barcelona, signen un conveni de col·laboració, mitjançant el qual es comprometen a favor de la inserció laboral de persones en situació o risc d’exclusió social.

              

Aquest acord, pel qual el Gremi s’adhereix a la línea d’inserció sociolaboral de l’Obra Social “la Caixa”, impulsarà l’ocupabilitat d’aquelles persones amb dificultats per accedir al mercat de treball. Molts satisfets d’aquesta nova aliança estan Marc Simón, Sotsdirector General de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jesús González, President del Gremi de Serrallers de Catalunya, i Ignasi Parody, President de Trinijove, entitat coordinadora del Grup Incorpora a Barcelona, que van ser les persones que van efectuar la signatura de col·laboració.

A partir d’ara, s’establirà una relació més estreta entre els agents implicats en el conveni: d’una banda, el Gremi comunicarà al Programa Incorpora les diferents places disponibles a les seves empreses industrials, metal·lúrgiques i artesanes, així com la descripció de cadascuna i les condicions de contractació, per tal que es pugui fer una valoració posterior dels candidats idonis que formaran part del Gremi de Serrallers. I d’altra banda, Incorpora oferirà orientació laboral a usuaris i també seguiment personalitzat i continu a cada persona insertada.

El Gremi de Serrallers, amb el que ja vam signar un conveni l’any 1991, treballa principalment la construcció i instal·lació d’estructures metalúrgiques, així com la serralleria artística i de serveis i també la manipulació del metall a través de portes, finestres, baranes i reixes de ferro. Ja al 1991 es va facilitar formació i contractes de feina, en el sector de la serralleria, a més de 500 joves, entre 16 i 18 anys, alguns dels quals, els més avantatjats, van poder entrar a treballar a empreses pertanyents al Gremi.

La signatura de l’actual conveni a tres bandes, efectuat el passat 12 de desembre, representa un ferm compromís amb els col·lectius més vulnerables i un nou repte que tots treballarem i construirem per assolir-lo amb èxit!.