El casal d’estiu del Centre Obert es transforma en ‘l’Univers dels sentits’

El casal d’estiu del Centre Obert es transforma en ‘l’Univers dels sentits’

Al llarg del mes de juliol, el Centre Obert Neus Puig de la Fundación Privada Trinijove ha realitzat com és habitual el Casal infantil d’estiu amb la participació d’una quarantena d’infants.

Les activitats d’aquest estiu al Centre Obert s’han centrat en l’Univers dels sentits. Amb una doble vessant lúdica i d’aprenentatge, el Centre s’ha adaptat al l’entorn i ha descobert a través d’un extens programa d’activitats les eines integrades al cos que permeten reaccionar.

Aquestes eines són els sentits: la capacitat per percebre estímuls interns i externs mitjançant la utilització d’òrgans específics. Cada sentit de l’ésser humà (oïda, vista, olfacte, tacte i gust) l’ha format un grup d’infants que s’ha especialitzat en detectar sensacions en els sentits.

A partir d’aquí, s’han realitzat una sèrie d’activitats relacionades amb el sentits per endinsar els infants en aquest centre d’interès i aprendre a analitzar-los. Els grups han après i potenciat els seus sentits per a poder aconseguir l’objectiu final de les activitats, que era poder explicar per ells mateixos l’Univers dels sentits.

Aquest estiu han participat al Casal 40 infants d’entre 5 i 12 anys del barri de la Trinitat Vella, des del 26 de juny fins al 26 de juliol. Tots ells han gaudit molt de totes les activitats i sortides realitzades al Parc de la Pegaso, al Parc de Can Zam , als Horts de la Trinitat Vella acompanyats de l’Aula ambiental de Sant Andreu, al Museu Blau, al Centre Esportiu Municipal de la Trinitat Vella (pisicina) i a la Zona de Banys del Fòrum.

Desde la Fundación Trinijove volem transmetre el nostre agraïment a tots aquests espais, serveis i equipaments visitats, així com a a l’equip de professionals del Centre Obert i a tots els col·laboradors que han fet possible a aquest estiu tan màgic. Així mateix també donem les gràcies a l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona y la Generalitat de Catalunya per la seva col·laboració en el projecte.

I per si no fos suficient, avui, en l’últim dia del Casal, s’han acomiadat amb un dinar multicultural amb infants i família que ha tancat definitivament el curs i el Casal d’estiu.