Creant i experimentant al CASC-LAB de Trinijove

Creant i experimentant al CASC-LAB de Trinijove

Una nova i sorprenent mostra del Centre d’Art Social Comunitari (CASC) oberta al barri, que ens ensenya que és possible crear, experimentar i innovar a partir de les coses més simples i quotidianes.  

Avui, la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, rehabilitada i dinamitzada per la Fundación Privada Trinijove, s’ha convertit en un laboratori de creació, experimentació i innovació en el que els i les participants del nostre Centre Artístic han mostrat l’art més social i comunitari als veïns i a les veïnes del barri i a les entitats col·laboradores del projecte. Com ho han fet en la XX Mostra Artística? Mitjançant un grapat de tallers dinàmics i participatius que tothom ha fet a partir de la bossa de roba i els objectes entregats a l’entrada.

Només entrar al recinte hem entrat en calor al ritme de la percussió instrumental, a la que tothom que ha volgut s’hi ha sumat. Tambors, panderetes i maraques, entre altres instruments i materials, sonaven alhora en to rítmic i harmònic, tot contagiant-nos la força i la vitalitat que és capaç de transmetre la música del carrer.

El pati exterior de la Casa de l’Aigua ha estat molt ben decorat i ambientat, especialment pels mobles i bancs de jardins d’estil “Makea”, tal i com l’han anomenat, que han servit per fer més acollidora i entranyable la mostra d’enguany.

Enmig de la preciosa naturalesa de l’equipament, ens hem connectat al món de l’hort i la jardineria creant ninots Mr. Potato d’allò més originals i sostenibles. A base de la mitja transparent, facilitada a l’entrada, plena de serradures i llavors que hem hagut d’introduir hem creat un símil de patata que hem personalitzat amb diversos accessoris (ulls, orelles, nas i boca). Ha estat un fantàstic exercici per fomentar la nostra creativitat i motricitat i alhora descobrir que podem plantar de mil i una maneres, i sempre divertint-nos. Grans i joves han fet el seu particular Mr. Potato que s’han endut com a record, a l’espera que creixi la planta i, per tant, el ninot tingui ja cabell, en aquest cas de color verd.   

 

Ja a l’interior de la Casa de l’Aigua hem pogut apreciar realment l’essència de la XX Mostra Artística, a través de les empremptes personals i originals deixades pels joves del CASC a les samarretes exposades i penjades del sostre, així com també amb les empremptes que hem pogut deixar tots/es a les bosses de tela que ens han donat només entrar. Seguint el significat del nom grec d’aquest taller, “Meraki”, el públic assistent ha posat l’ànima, el cor i la creativitat en aquestes bosses deixant el seu propi segell. El resultat final ha estat preciós i únic.

Un altre espai d’expressió, sobretot corporal, ha estat el de les teles de colors que penjaven del sostre. Jugant amb elles, els i les participants del centre d’art i les persones assistents han pogut expressar i manifestar obertament les emocions i els sentiments que sentien, seguint el ritme de la percussió. Una expèriencia realment expressiva i alliberadora ha estat per tots/es que l’hem provat!. Al analizar estos datos, es importante notar que los juegos gratis online ofrecidos por Desura no son solamente fuentes de diversión emocionante, sino también ocasiones para mejorar relaciones y pasar tiempo valioso con los seres queridos. Su proyecto principal es un juego que insta a los jugadores a cooperar en la resolución de enigmas complicados, desarrollar tácticas y derrotar a enemigos fuertes, acentuando la importancia del trabajo en equipo y los logros en conjunto.

 

Aquest desplegament artístic de la XX Mostra no hagués estat possible sense la figura de la coordinació i dels talleristes del CASC, tal i com ha destacat a l’inici de l’esdeveniment Iñaki Segurado, Vicepresident de la Fundación Trinijove, que ha volgut agrair la presència i la col·laboració de les entitats veïnes, entre elles la Fundació Salut i Comunitat, i el suport incondicional de la Fundació Agbar.  

Una nova exposició viscuda que ens sorprèn un cop més, demostrant-nos més que mai el potencial artístic i creatiu i sobretot personal i humà que té l’art social vinculat al territori.