Butlletí Març 2024

Butlletí Març 2024

*|MC:SUBJECT|*
Treballant junts per a crear oportunitats
· Butlletí Març 2024 ·

Per una societat més igualitària en tots els àmbits


Com cada 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Fundación Privada Trinijove es va sumar a les reivindicacions per la igualtat de gènere. A través de la nostra acció, volem contribuir a una societat més igualitària en tots els àmbits 
Infància i família
Reconeixement com a Bona Pràctica Social
Drets Socials – Ajuntament de Barcelona (@BarcelonaSocial)
L’Ajuntament de Barcelona va fer entrega aquest mes dels reconeixements de les Bones Pràctiques Socials dels anys 2022-23 a la ciutat. Entre elles, es trobava el Model per a l’abordatge i la promoció de la salut sexual que s’ha impulsat al  Centre Obert Neus Puig de la Fundación Trinijove. En el vídeo publicat als canals oficials del consistori, la tècnica d’atenció social, Brigida Ceballos; l’educadora sexual, Emma Baudais, i la coordinadora del Centre Obert, Yolanda Burgueño, expliquen que l’objectiu és visibilitzar la salut sexual d’infants i adolescents en el dia a dia.
El Casal de primavera, centrat en el treball en xarxa
Com és habitual per Setmana Santa, el Centre Obert està realitzant el seu casal de primavera, amb activitats al voltant de l’estat d’emergència per sequera i de la importància de fer xarxa i treballar amb la comunitat. Han conegut el barri, localitzant les fonts que funcionen i les que no, i han visitat Radio Trinijove per entendre com es comparteix la informació al veïnat. També han anat al Centre de Dia, per a compartir dinàmiques engrescadores amb les persones grans del barri. La resta de dies s’ha treballat al centre de manera col·laborativa i els més grans han ajudat als més petits, amb activitats compartides d’art cuina.
Formación
El PFI visita el Saló de l’Ensenyament
Els alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) de la Fundación Trinijove van visitar els dies 13 i 14 de març el Saló de l’Ensenyament al recinte firal de Montjuïc. La sortida els va permetre explorar, informar-se i decidir sobre les possibilitats formatives i laborals a les que poden optar en el seu futur, un cop acabin el curs.

Sortida màgica per als alumnes de la UEC


En la Unitat d’Escolarització Compartida de la Fundación Trinijove han realitzat aquest mes una sortida diferent a les habituals. Van visitar, dividits en tres grups durant tres dies diferents, el Magic Escape Barcelona, un espai de joc d’aventura físic i mental, on els alumnes van poder demostrar les seves habilitats.
Centre d’Art Social
Continuen les classes i la neteja de l’hort
El Centro de Arte Social y Comunitario de la Fundación Privada Trinijove. ha seguit amb les seves activitats, aprofitant l’espai de la Casa de l’Aigua, on els usuaris han realitzat sessions de relaxació, de DJ i de percussió, a més d’aprendre castellà i lògica matemàtica. A més, estan completant una important tasca de neteja del jardí amb la finalitat de construir-hi un hort urbà, sempre que la sequera ho permeti. Per Setmana Santa també han compartit una ruta saludable amb la gent gran del barri, per a promoure l’envelliment actiu i les relacions intergeneracionals.
Proyectos Europeos
El projecte FUTUREWEAR conclou amb èxit
A principis de mes va acabar el projecte FUTUREWEAR, iniciat el 2022 i finançat pel programa Erasmus+, ha suposat un punt d’inflexió en l’educació en moda sostenible amb un impacte a llarg termini en el sector. La missió principal ha estat generar un model de formació innovador, entre la formació professional i l’educació no formal, dedicat a la moda de roba de carrer sostenible. Així, s’ha donat una resposta a les aspiracions professionals de les noves generacions, especialment dels joves que viuen en contextos socialment i econòmicament vulnerables. [+]
Acció comunitària
Dimarts 16 d’abril a la Plaça de la Trinitat Vella tindrà lloc la 1a Jornada Parlem Obertament sobre Salut Mental al Districte de Sant Andreu. Amb la organització conjunta d’entitats i equipaments, serà un acte on es recolliran visions, reflexions, experiències, idees, sentiments i pensaments sobre salut mental obert a la participació. Serà retransmès en directe a Radio Trinijove, al 91.6 FM i a radiotrinijove.org.
Radio Trinijove
Programació especial per al 8 de març

Radio Trinijove va emetre en directe l’acte central del 8 de març del Districte de Sant Andreu des de l’Espai Josep Bota del Recinte de Fabra i Coats. També un programa especial sobre els actes, activitats i esdeveniments que es van fer al barri de la Trinitat Vella i al Districte de Sant Andreu, que va comptar amb la participació d’Isabel Villa, Patrícia Puras, Yamina Jellouli, Elvira Altés i Raquel Ramos[+]
‘Diversitats’ torna a casa amb un nou format
 
El programa pioner a Catalunya de temàtica LGTBI, que va arrencar a Ràdio Trinitat Vella el 2013, es torna a fer des de l’estudi de Radio Trinijove. Cada quinze dies, l’equip format per Toni Ponce, Tina Recio, José Boisgontier i Daniel Fernández, ens porta una nova edició d’un espai referent a tota la ciutat. El podeu escoltar els dijous a les 21:00, al 91.6 FM i a radiotrinijove.org[+]