Entrevista d’Ignasi Parody a La Vanguardia

Entrevista d’Ignasi Parody a La Vanguardia

Avui la Fundación Privada Trinijove apareix al diari de La Vanguardia, en el que veiem una entrevista feta a Ignasi Parody, President de la Fundació Privada Trinijove. Llegeix l’article clicant AQUÍ

Sobre quines qüestions ha parlat a l’article de La Vanguardia?

ORÍGENS I EVOLUCIÓ

Ignasi Parody recorda els inicis de l’entitat remuntant-se a la dècada dels 80 i al barri de la Trinitat Vella, en un context de crisi econòmica i alts índex d’atur. La tasca s’inicia en l’àmbit de la formació ocupacional, l’orientació laboral, la creació del treball i l’oci creatiu i es dirigeix especialment a joves en situació o risc d’exclusió.

Amb el pas del temps, la fundació ha anat ampliant la seva tasca social i laboral, els públics destinataris i les zones d’actuació, sense deixar mai d’actuar al territori.

Dels més de 30 anys de trajectòria que tenim, Parody destaca 3 dades rellevants assolides:

+ 5000 persones formades ocupacionalment als barris de la Zona Nord de Barcelona.

+ 50 empreses creades per emprenedors/es que han rebut el nostre l’assessorament.

+ 200 joves als que s’ha ajudat a regularitzar la seva situació.

ADAPTACIÓ DE TRINIJOVE A LA REALITAT CANVIANT

La Fundación Trinijove ha tingut la capacitat d’adaptar-se als nous i constants canvis socials, com els que destaca el President de l’entitat: la massiva afluència de persones migrants arribades a Barcelona als anys 90, una major complexitat de problemàtiques socials, un major nombre de trastorns mentals i un major increment de les desigualtats socials.

A un context social més dinàmic i divers és al que s’ha ajustat, un nou context que ha vingut marcat per les noves tecnologies, la globalització i el ferm compromís social d’empreses i organitzacions socials.

ELS JOVES, SEMPRE AL SEU COSTAT

Des que vam iniciar ara fa 30 anys i fins el dia d’avui sempre hem promogut la inserció sociolaboral dels joves més vulnerables, que actualment, tal com remarca Ignasi Parody, “estan més formats i tenen major accés a la informació, pero hi ha una precarietat en les seves condicions laborals i un augment de patologies associades a la salut mental”. Alguns dels joves als que hem ajudat, subratlla el President de l’entitat, segueixen vinculats a nosaltres i d’altres, en canvi, desapareixen i tornen amb els anys. “A aquests joves també els hem d’ajudar sense esperar res a canvi”, manté Parody.

ESPORT COM A EINA D’INTEGRACIÓ SOCIAL

“La promoció de l’esport entre els infants i joves sorgeix perquè hi ha un problema d’ús de l’espai públic de joves acabats d’arribar”, afirma Ignasi Parody, que considera l’esport com una eina d’inserció i transformació social per molts nens/nes i nois/es que estan o se senten desemparats. Des de Trinijove, concretament l’Escola de Futbol Inclusiu, comptem amb prop de 200 infants i joves i 40 nenes i noies, als i a les que inculquem l’educació dels valors i la convivència, com explica el President de l’entitat.

IMPORTÀNCIA DELS COL·LABORADORS

El rol dels col·laboradors i/o patrocinadors és clau per a la fundació, no només pel suport econòmic que ens donen sinó també per l’acompanyament y la implicació voluntària de treballadors/es d’empreses que contribueixen de forma solidària a la nostra tasca fundacional. Ignasi Parody remarca al CCIB com a soci estratègic de Trinijove.   

CASOS D’ÈXIT

Parody comparteix a l’entrevista de La Vanguardia dos casos d’èxit, però sobretot d’empenta i constància i treball:

En RAUL és un jove argentí contractat per l’empresa d’inserció de Trinijove per realitzar tasques de manteniment, al que se l’ha ajudat a engegar el seu propi negoci, un gimnàs de crossfit a Sitges que funciona molt bé.

En FRAN és soldador de professió que es va formar ara fa més de 10 anys a la fundació. Actualment disposa d’un taller on acull a joves nostres per fer estada de pràctiques o per donar-los feina, si es pot.

Amb ambdues persones establim vies de col·laboració.