Un mes de novembre en defensa dels drets dels infants i les dones

Un mes de novembre en defensa dels drets dels infants i les dones

Tots els dies de l’any, a més del 20 i 25 de novembre que són dates assenyalades, tenim cura dels més vulnerables

Els infants són el tresor més preuat que tenim i que hem cuidar especialment. Així ho hem fet sempre i ho seguim fent a la Fundació Trinijove, que acollim a nens/nes en situació de vulnerabilitat a través dels projectes del Centre Obert Neus Puig i el Servei d’Orientació i Acompanyament Familiar (SOAF).

Des de la nostra entitat inicidim en els drets dels més petits, perquè prenguin consciència d’ells i no permetin que ningú els impedeixi usar-los. Precisament, el passat 20 de novembre, el Dia Mundial de la Infància, vam fer al Centre Obert una gimcana d’allò més lúdica per treballar el dret a la igualtat, el dret a la cura especial i el dret a l’atenció preferent en cas de perill. Amb aquesta gimcana i d’altres activitats realitzades darrerament hem seguit reivindicant i sensibilitzant els drets infantils, ja que si una cosa tenim clara és que “totes les persones grans van ser al principi nens/es (encara que poques d’elles ho recorden)”, tal i com diu El Petit Príncep.

A banda dels més petits, un altre col·lectiu encara vulnerat avui dia és la dona que també atenem a la Fundació Trinijove. El 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, i tots els dies de l’any lluitem contra aquesta xacra social escoltant, capacitant i empoderant, a tots els nivells, a les dones i a les nenes perquè siguin autònomes i lliures. Enguany el Servei d’Orientació i Acompanyament Familiar (SOAF) de Trinijove s’ha sumat al gran ventall d’activitats fetes al darrer mes amb motiu del Dia contra la Violència Masclista. A través d’un circuit d’obstacles, engegat pel Centre Cívic i Espai de Gent Gran del barri de Baró de Viver, en el que el SOAF va participar es van mostrar de forma visual i dinàmica diferents situacions i conductes discriminatòries que tots/es ens trobem en les etapes de la infància, adolescència, joventut, adultesa i vellesa i en totes les parcel·les de la vida (laboral, familiar, social i personal). Algunes de les eines de sensibilització usades pel circuit van ser la xarranca, la conversa de xat, el diàleg i el twister, entre altres. Després de fer l’activitat els i les participants van marxar sent més conscients dels micro i macro sexismes i masclismes que patim diàriament a qualsevol edat i àmbit de la vida i que cal combatre’ls si volem viure en una societat igualitària i lliure de violència.