Dins de l’Acció Social dirigida a la joventut, el Centre d’Informació Juvenil de la Fundació Privada Trinijove ofereix els següents serveis:
- Punt d’Informació Juvenil (PIJ):
És un servei diari amb un horari d’atenció al públic de 17 a 20:00 h.
A través del conveni establert amb la Secretaria General de Joventut de la Generalitat, ens coordinem amb la xarxa de centres de tot Catalunya i els joves reben informació i orientació.
- Intercanvis juvenils
A través dels programes d’ajust per intercanvis que ofereix el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i la col · laboració amb Acció Solidària Contra l’Atur, la Fundació Privada Trinijove ha aconseguit que molts joves de Trinitat Vella puguin realitzar experiències d’intercanvi amb altres ciutats o pobles, i que puguin conèixer la realitat dels joves d’aquests llocs, iniciant així activitats de cooperació mútua amb altres projectes europeus d’Alemanya, França i altres comunitats autònomes.
Dins de l’àmbit juvenil hem dut a terme un altre projecte, anomenat EMPRÈN TIC, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, Emprèn Catalunya i la Unió Europea – Fons Social Europeu:
La Fundació Trinijove i l’Observatori d’Economia Solidària, engeguen una formació en el sector de les noves tecnologies, especialment en el reciclatge i reutilització d’aparells Elèctrics i Electrònics, en el marc de la Garantia Juvenil, per donar resposta a la alta taxa d’atur entre els joves de la ciutat de Barcelona.
La formació està orientada a joves d’entre 18 i 29 anys en noves tecnologies, en economia circular i emprenedoria. Els objectius d’aquesta acció formativa es dotar a aquests joves d’eines, i capacitar-los per a poder desenvolupar la seva pròpia idea de negoci, visualitzant l’emprenedoria com una fórmula d’inserció laboral real per a joves, per a reduir l’atur juvenil, millorar les condicions de vida de les llars dels joves gràcies a la seva inserció laboral i formar als joves en un sector en expansió com son les noves tecnologies i el gestió de residus tecnològics.
Garantia Juvenil es una iniciativa de la UE per combatre l’atur juvenil.
Aquest programa esta subvencionat en el marc d’aquesta iniciativa de Garantia Juvenil i la iniciativa d’Ocupació juvenil i en el marc del Catalunya Emprèn de la Generalitat de Catalunya.
En què consisteix el programa?
Programa formatiu subvencionat pel Sistema de Garantia Juvenil de 150h orientat a les noves tecnologies dins el sector de l’economia circular/col·laborativa i emprenedoria. Docents experts en cadascuna de les matèries i empreses consolidades seran els encarregats de traspassar els seus coneixements i les demandes reals del sector per dotar d’eines suficients als alumnes i finalitzar amb la creació del teu propi pla d’empresa o negoci.
Un cop finalitzada la part teòrica, els alumnes o grups d’alumnes que desenvolupin una idea de negoci seran assessorats per experts economistes amb la implicació també dels tècnics de Trinijove avalats per més de 10 anys d’experiència en la creació d’empreses.
Quin és el valor afegit?
Els coneixements adquirits durant les càpsules formatives, les tutories personalitzades per a la creació del pla d’empresa un cop finalitzada la part teòrica i la captació de recursos són elements a tenir en compte.
En la mida que sigui viable el projecte, es poden concedir fons de capital risc per al finançament. La Fundació té convenis amb entitats per a la concessió de microcrèdits en cas que el projecte compleixi els requisits.
Més enllà del programa es donarà continuïtat als projectes gracies al Servei d’Emprenedoria de la Fundació Trinijove.
A qui va dirigit? Quins són els requisits?
Destinat a tots aquells joves entre 18 i 29 anys que tinguin com a mínim un cicle formatiu de grau mitjà o superior i amb una clara vocació emprenedora. Aquesta formació està dins el marc de la Garantia Juvenil, per tant s’han de complir amb els requisits que estableix aquest programa per optar al programa formatiu.
Per a consultar els requisits: http://garantiajuvenil.gencat.cat/
Com inscriure’t?
Per a realitzar la inscripció només cal emplenar el formulari de sol·licitud o posar-vos en contacte amb:
Fundació Trinijove:
Tel: 93 345 92 21
Dates formació:
Formació teòrica: del 14 de març al 02 de maig
Tutories emprenedoria: del 2 de maig al 30 de juny
Data límit inscripció: 14 de març
Programa formatiu:
FORMACIÓ EN TECNOLOGIA I INNOVACIÓ (105 hores) |
FORMACIÓ EN EMPRENEDORIA (45h) |
|
Mòdul I: Noves tecnologies i eines per a la disrupció digital (9h)
Introducció a les tecnologies disruptives Social, Mòbil, Cloud, Big Data, 3D, IOT, Nano-Tecnologia, Robòtica, Digital Commons. Open Source, Open Hardware i Open Data Smart Cities Nous perfils laborals
Mòdul II: Principals reptes i aportacions de l’economia circular i l’economia col·laborativa (8h) L’aparició d’una nova realitat en els models de consum. El cicle de vida i el reciclatge de l’alta tecnologia. Economia Maker, Economia Circular i Economia Col·laborativa
Mòdul III: Desenvolupament web, d’APPs i aplicacions sobre API Rest (28h) Introducció bàsica en desenvolupament web i ús d’API Introducció en el desenvolupament d’Apps en Android
Mòdul IV: Com crear una plataforma de consum col·laboratiu i botiga virtual. (20h) Instal·lació, utilització i extensió de plataformes de consum col·laboratiu (eReuse.org, Reutilitza.cat) Instal·lació i personalització de la teva pròpia plataforma “tipus Wallapop” dins d’una empresa.
Mòdul V: Plataformes, programari i serveis de dades de suport a la reutilització i reciclatge d’equipament informàtic (28 hores) Com detectar oferta d’equipament informàtic en empreses, punts verds i espais de recollida de residus informàtics Diagnosi i inventariat i traçabilitat global dels residus electrònics
Mòdul VI: Identificar oportunitats d’innovació (12h) Adaptar tecnològicament una empresa a la recent legislació en matèria de traçabilitat dels residus informàtics. Innovar en una empresa, o crear-ne una, en economia circular i col·laboratiu. Implementar solucions de reutilització interna (dins la pròpia empresa), o externa per reduir costs i/u oferir l’excedent a iniciatives solidàries o compradors de segona mà. |
Mòdul I: Anàlisi de l’idea de negoci (10 h) De la idea de negoci a la configuració del producte o servei Del producte o servei a la organització del negoci De la organització del negoci al mercat on s´ha de comercialitzar Complements: Estudis de mercat; interpretació de resultats; estadística bàsica; formes jurídiques alternatives; tràmits Mòdul II: Gestió i organització (20 h) Estructura organitzativa Procés productiu Màrqueting Distribució i comercialització Gestió del temps Gestió de qualitat Relacions òptimes amb proveïdors i clients Mòdul III: Captació de recursos i negociació bancaria (5 h) Fons de finançament per projectes de economia social Programa de Garantia Juvenil Capitalització de l’atur Incentius, subvencions i bonificacions Microcrèdits Mòdul IV: Control financer ( 10 h) Instruments bàsics: Balanç de situació i compte de resultats Anàlisi de costos Preparació i seguiment de pressupostos Anàlisi de rendibilitats |