L’art de Trinijove aflora i flueix a l’estiu!

L’art de Trinijove aflora i flueix a l’estiu!

El Centre d’Art Social Comunitari (CASC) de Trinijove EstiuArteja!

Quan és estiu l’art aflora d’una altra manera, les idees flueixen amb més facilitat i la creativitat s’intensifica!. Amb només dues setmanes de juliol, el Centre d’Art Social Comunitari (CASC) de Trinijove no ha parat artísticament parlant!.

Us enrecordeu de la vila de Ventdelart que vam crear per la XIX Mostra Artística?

La Casa de les Aigües de la Trinitat Vella s’ha transformat en un poblet imaginari però alhora molt real i creible en el que no hi ha faltat de res: un ajuntament, una escola, una perfumeria, un establiment de souvenirs, un hospital, un Centre Cultural, una lutieria i un xiringuito!. A través de materials reciclats i quotidians, i sobretot molt d’enginy, els nois i les noies del CASC han aconseguit crear Ventdelart amb el seu consistori, equipaments i comerços però sobretot han pogut omplir-lo d’art i de vida, molta vida!. Tot i ser una petita i humil vila són forces els visitants que l’han coneguda, s’hi van sentir com a casa!.

 

Com hem encetat el mes de juliol? Amb un taller d’imants fets amb llaunes d’alumini. Molt colorits i originals ens van quedar, com podeu veure a les fotografies!.

Com ens agrada crear boniques obres artístiques, ja siguin grans o petites, a partir de materials reciclats i quotidians. Aquest és el tarannà social i creatiu que ens defineix.

L’art significa moltes coses per a la nostra fundació però sobretot representa comunitat i xarxa. Quan el compartim amb altres col·lectius i entitats afins al CASC el resultat sempre acaba sent més enriquidor. La Fundació Trinijove ha tingut el plaer de ser la primera entitat convidada en exposar a les instal·lacions de la Ciutat de l’Aigua de la Fundació Agbar, on es podran veure fins a finals de setembre algunes peces artístiques de les darreres mostres que hem fet. Molt emocionats/des han visitat els/les nostres participants les seves obres en un edifici tan preciós com imponent com és la Ciutat de l’Aigua. Volem agrair a Eduard Pallejà, a Beatriz Beza i a tot l’equip de la Fundació Agbar pel muntatge i el disseny de l’exposició, pensats amb tant de carinyo per l’ocasió.

Igual de constructiva i també divertida va ser la col·laboració amb els Centres d’Acollida Gaudí i Santa Digna, amb els que hem fet un taller sobre mandales amb llana. Els/les nois/es del nostre centre han fet de talleristes per un dia explicant als i a les col·laboradors/es els trucs per realitzar aquest objecte d’arrels mexicanes, que tant ens agrada a Trinijove.

FOTOS AMB ELS CENTRES GAUDÍ I SANTA DIGNA

Quan sortim al carrer l’art agafa un aire més fresc i lúdic!. Jocs creatius i en equip són els que hem fet al Laberint d’Horta de Barcelona, on hem acabat amb un picnic sota l’ombra dels arbres.

A més de fresc, l’art pot ser també misteriós i així ho ha estat amb els dos Scape Rooms realitzats a la Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella. El grup del matí ha preparat una escena del crim a resoldre pels participants del grup de la tarda, com si d’un equip del CSI es tractés, tot esbrinant les pistes deixades per l’assassí. El grup de la tarda, anomenat “Ali Baba y los 18 ladrones”, en canvi, ha posat a prova al grup del matí segrestant-lo a la Casa de l’Aigua i donant-li 1h de marge per aconseguir el codi que obria la porta i així poder escapar. Ambdós grups han resolt els enigmes en el temps marcat!.    

Social, comunitari, fresc, lúdic i misteriós és l’art per a nosaltres, però també teatral. Sorpresa i fascinació és la que han sentit molts dels/les nois/es, que per primera vegada han anat a un teatre, en aquest cas al SAT! Sant Andreu Teatre a veure l’obra Play! (inclosa en el Festival Grec de Barcelona).

Aquest mes de juliol hem creat i innovat però també ens hem permès improvisar i experimentar, i ho hem fet de la mà de dues de les talleristes del centre, la Carlota i la Patrícia, amb les que hem fet una sessió d’improvisació artística explorant en grup amb diferents materials plàstics.

Aquest juliol ens hem acomiadat del curs 2018-19 però també de la Clàudia, l’alumna que hem tingut des de l’abril en pràctiques pel Màster Universitari que està fent en Gestió i Comunicació d’Entitats Socials i Solidàries de la Universitat Abat Oliba. No oblidarem el regal que ens ha fet: un concert de música clàssica en petit comitè!.

Com hem acabat el curs al CASC? Amb el dinar intercultural que sempre celebrem a les acaballes de curs, en el que aprenem molt sobre altres cultures i assaborim àpats ben variats i ben bons!. Amb aquest dinar multicultural i de germanor hem posat fi al curs, junt amb els tradicionals jocs d’aigua dels que enguany ningú s’ha pogut escaquejar!. Responsables i participants han acabat passats per aigua!.

Aquestes vacances segur que seran font d’inspiració pel CASC!. Prometem tornar al setembre sent molt més creatius i creatives!.