Grans torneigs que reafirmen el futbol de valors de Trinijove

Grans torneigs que reafirmen el futbol de valors de Trinijove

Els equips femenins i masculins de la Fundació Trinijove treuen el millor de sí mateixos/es en dos campionats amb els NCA (Nike Community Ambassadors)

? Notícia en castellà

Noves experiències esportives, integradores i lúdiques hem tornat a viure aquest mes de maig i el passat abril amb el programa NCA (Nike Community Ambassadors), amb el que colaborem des de finals de 2018, amb l’objectiu de seguir fomentant l’esport entre els infants i joves como una eina no només esportiva sinó sobretot d’apoderament i transformació social.

Els quatre equips femenins de Trinijove (Aleví Femení “A”, Aleví Femení “B”, Cadet Femení i Juvenil Femení) van disputar, el passat 26 d’abril al camp de l’Escola Ramón y Cajal de la Trinitat Vella, un gran torneig amb els/les treballadors/es i voluntaris/es de la tenda de Nike de Passeig de Gràcia de Barcelona. Amb una gran esportivitat, motivació i complicitat vam jugar el campionat en format triangular, marcat en dos torns: en el primer, van començar a jugar els equips femenins de les més petites, mentre que les grans, dividides en tres equips, van participar en diferents dinàmiques grupals (bitlles amb el peu, tres en ratlla gegant i aranya peluda) per així anar coneixent i establint confiança amb els/les voluntaris/es de Nike amb els/les que disputarien la triangular. En el segon torn, les més petites van iniciar dinàmiques grupals, anteriorment mencionades, mentre que les grans van realizar la triangular.

Els equips masculins de Trinijove no es van quedar enrere tampoc!. Els més petits, benjamins, alevins, pre infantils i cadets A i B van tenir l’oportunitat també de jugar amb Nike de Passeig de Gràcia amb l’Escola Ramón y Cajal del nostre barri. A l’igual que en el torneig del mes d’abril, vam fragmentar els equips en dos torns per poder igualar el nivell de competició: en el primer torn, van jugar dos triangulars les categories més inferiors, organitzades en sis grupets, i els guanyadors de cada un d’ells es van enfrentar a un partit final. El segon torn va ser dels jugadors més grans, que van seguir l’anterior dinàmica esportiva.

Ambdós torneigs disputats, tant el del mes d’abril como el del mes de maig, han anat més enllà de la pràctica futbolística ja que tots/es els jugadors/es no només han activat i explotat la seva condició i capacitat física sinó també les seves competències transversals, hàbits saludables i valors, que són els punts forts que sobretot interessa transmetre des de Trinijove.

Vam posar el punt i final a ambdues jornades amb mini partits amistosos entre entrenadors/es de l’Escola de futbol inclusiu de Trinijove i treballadors/es voluntaris/es de Nike. Vam acabar les jornades tal i com la vam començar, concebint l’esport, concretament el futbol, com un joc o divertiment constructiu, del que no deixem mai d’aprendre, ja que ens posa a prova constantment per intentar superar-nos i ser millors, no només com a jugadors/es sinó principalment com a persones.