Projecte CODE: accessibilitat financera per a persones amb discapacitat

Projecte CODE: accessibilitat financera per a persones amb discapacitat

La Fundación Privada Trinijove participa en el projecte europeu CODE, una iniciativa innovadora per a la inclusió de persones amb discapacitat al sector financer, proporcionant-los accés a serveis i eines per a facilitar la vida diària. A través de la creació de materials educatius i eines digitals seguint els principis del Disseny Universal, el programa busca assegurar que els serveis i productes financers siguin accessibles per a tothom, independentment del nivell de capacitat.

A més de millorar directament la independència financera de les persones, CODE té com a objectiu conscienciar les petites i mitjanes empreses i les institucions financeres sobre la importància d’adaptar els seus serveis i productes. A través del desenvolupament de directrius inclusives, fomenta l’adopció de polítiques i pràctiques que promoguin la inclusió i l‘accessibilitat. Combina tecnologia amb educació i inclusió social, creant un entorn financer més accessible i equitatiu per a persones amb discapacitat. Mitjançant aquest enfocament innovador, el programa té com a objectiu millorar significativament la qualitat de vida de les persones amb aquestes característiques i enfortir-ne la participació social.

El projecte CODE pretèn millorar la inclusió de les persones amb diversitat funconal al sector financer. En aquesta línia, desenvolupa una plataforma d’e-learning inclusiva, que està sent dissenyada d’acord amb els estàndards d’accessibilitat més alts per assegurar que tots els usuaris puguin utilitzar-la de manera efectiva. La plataforma inclou material educatiu seguint els principis del Disseny Universal per a l’Aprenentatge (UDL), proporcionant una experiència educativa completament accessible i personalitzada.
A més, es desenvoluparà una aplicació mòbil per a la gestió de finances personals que ajudarà les persones amb diversitat funcional a gestionar les seves finances de manera independent i efectiva, oferint suggeriments i anàlisis personalitzades. Per acabar, els socis del projecte desenvoluparan directrius per a l’accessibilitat dels serveis financers i l’entorn laboral. Aquestes directrius seran distribuïdes a bancs, institucions financeres i petites i mitjanes empreses per millorar l’accessibilitat dels seus serveis i fomentar la inclusió de les persones amb diversitat funcional al mercat laboral i a la societat en general.

A l’abril, l’associació va celebrar la reunió inaugural presencial a Niça (França), a les instal·lacions de la Chambre de Commerce Italienne, entitat coordinadora del projecte. Aquest esdeveniment de dos dies va reunir tretze representants de les vuit organitzacions sòcies, proporcionant una valuosa oportunitat per debatre en detall els primers passos cap a la implementació del projecte. Més enllà de l’agenda formal, la reunió també va servir per què els socis enfortissin relacions, mitjançant activitats de networking. L’entorn de la ciutat de Niça va permetre interaccions informals i va consolidar encara més l’esperit col·laboratiu del projecte. Aquesta combinació de converses productives i compromís social va establir una base positiva per a la cooperació contínua i el c0mpliment amb èxit dels objectius.