El projecte europeu SKY realitza el seminari final a Brussel·les

El projecte europeu SKY realitza el seminari final a Brussel·les

El projecte SKY, finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea, s’ha convertit en un far d’esperança en la batalla contra l’atur de llarga durada. Mitjançant iniciatives pioneres de microformació, el projecte ha tingut com a objectiu empoderar les persones en situació d’atur de llarga durada, dotant-les de les capacitats adaptades a les necessitats de les empreses locals.
La setmana passada, el projecte va celebrar el seu seminari final a Brussel·les, en el que es van destacar les fites aconseguides i el seu potencial per combatre l’atur. Hi va participar el director del Centre Europeen pour les Compétences (CEC), Eric Degimbe, que va explicar els objectius i les metodologies que han sustentat el projecte SKY. Va destacar el foment de la reinserció social i professional dels aturats de llarga durada i el seu esperit d’aprenentatge permanent.
El seminari va comptar amb la participació un grup divers d’experts de les entitats participants i els agents implicats com UNESSA/CEC, MIREC, la Fundacio Trinijove o l’empresa Traldisporta, que van debatre sobre el paper indispensable dels acords amb les empreses i els grups d’interès locals, les experiències dels estudiants i l’avaluació rigorosa de les certificacions desenvolupades dins del projecte. Es van compartir perspectives profundes sobre la importància de la col·laboració amb les empreses i la situació dels estudiants.
El seminari va culminar amb una sessió dinàmica de preguntes i respostes, que va oferir als assistents la possibilitat de relacionar-se directament amb els ponents i aprofundir en les complexitats del projecte. Es van fomentar noves vies de treball en xarxa i diàleg per aprofitar les idees que han sorgit d’aquesta iniciativa per impulsar accions concretes per abordar els reptes de l’atur a tot Europa.
En aquesta línia, SKY ha suposat un nou enfocament transformador per combatre l’atur de llarga durada mitjançant el desenvolupament d’habilitats específiques i els acords de col·laboració amb les empreses. No només ha tingut l’objectiu d’empoderar les persones, sinó també el d’oferir una eina per revitalitzar les comunitats i donar esperances per a un futur més inclusiu per a tothom.