01 jul. Curs emprenedor de Trinijove molt dinàmic i fet a mida
Un any més hem pogut adquirir i/o ampliar les nostres capacitats emprenedores a través de la 16ª Acció Formativa per Emprenedors/es de la Fundació Trinijove, que va començar el passat 7 de març al Centre de Baró de Viver i que ha acabat el 27 de juny. 3 mesos i escaig de coneixements i eines que han ensenyat als alumnes les diferents fases de creació d’un negoci, des del disseny de la idea de negoci fins a la seva materialització. Una formació de gran utilitat, subvencionada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i amb càrrec a l’assignació del 0,7 % de l’IRPF, és la que ha ofert Trinijove per engrescar a persones amb esperit emprenedor a què engeguin el seu propi negoci o bé a què millorin el que ja tenen.
Un temari complet, pràctic i de qualitat impartit per experts en la matèria, que han estat emprenedors/es o bé han dedicat la seva carrera a treballar amb ells i coneixen quines problemàtiques quotidianes poden sorgir i com poden resoldre-les.
Quins professionals han impartit les classes i quines temàtiques han abordat?
- Enrique Llacer – Sessió introductòria:
Quin perfil ha de tenir un emprenedor? Quins són els pros i els contres de muntar una empresa? Què és un pla d’empresa i per què cal dur-lo a terme? La resposta a aquestes qüestions ens les va facilitar Enrique Llacer durant la 1ª sessió, en la que es va fer una dinàmica pràctica perquè tots/es es coneguessin i fessin xarxa.
- Jéssica Moreno – Branding:
En una de les sessions dedicades al marquèting, es van treballar qüestions com la importància de crear una imatge unificada de l’empresa o la importància que tenen els colors per transmetre sensacions o significats.
- Daniel Rossinès – Pla de Marquèting I i II:
L’exdirector general de la marca de joguines Comansi ens va transmetre els fonaments del marquèting, i va incidir en la importància de conèixer el nostre client, la zona on s’ubica el negoci i els preus que hauríem d’establir.
- Toni Ponce – Marquèting online:
Ens va explicar com dirigir la publicitat a través dels mitjans digitals que disposem avui dia, mitjançant exemples reals de petits/es emprenedors/es que han impulsat la seva empresa a través de les xarxes socials o el market place.
- David Campillo – Captació de recursos
L’assoliment de recursos per començar o desenvolupar una empresa és una de les principals preocupacions d’un/a emprenedor/a al principi de la seva carrera. Com podem aconseguir-los? A través de subvencions, micromecenatge, préstecs bancaris o ajudes ecòmiques d’entitats socials.
- Judit Català – Tècniques de venta:
Una de les joies de la corona va ser comptar amb una de les principals conferenciants del país en l’àmbit de l’emprenedoria per inspirar i facilitar tècniques de venta als alumnes per tal que aconsegueixin vendre més productes. El contingut del web i del canal de Youtube de Judit Català segueix donant informació i inspiració a l’alumnat.
- Yolanda Burgueño – Gestió del temps:
No es fàcil gestionar el nostre temps perquè sigui productiu laboralment ni tampoc assolir la conciliació familiar, i més si treballes i gestiones el teu propi negoci. Burgueño, que va ensenyar als aprenents algunes tècniques per frenar els lladres del temps, va obrir un espai de reflexió sobre la forma de planificació del nostre temps.
- Noelia Hurtado – Negociació Bancària:
Una altra joia de la corona va ser Hurtado, que va explicar-nos quina relació s’ha d’establir entre l’emprenedor i el banc, quins són els diferents productes bancaris als que pot accedir i com pot defensar el seu projecte des d’un punt de vista bancari.
- Eduard Juanes – Forma Jurídica i fiscalitat:
Dues sessions enfocades a donar la forma al nostre negoci. Cal que sàpiguem els impostos que ha de pagar una empresa quan es constitueix, així com les obligacions laborals i contractuals que hi ha en funció de la forma jurídica escollida.
- Albert Torruella – Comptabilitat i finances:
Com podem controlar les finances del nostre negoci? Torruella ens va mostrar de forma visual i entenedora les diferències entre cost, despesa fixa, despesa variable, inversió i amortització, entre altres conceptes. És fonamental tal i com ens va dir el professional tenir un gestor que controli aquests temes, tot i que l’emprenedor ha de controlar també aquests conceptes i el treball del gestor.
- David Campillo – Gestió de caixa:
Una sessió que va complementar l’anterior i que es va centrar en la microeconomia del dia a dia, en la que vam conèixer els diferents conceptes que engloben la despesa i el benefici del dia a dia.
- Juan Antonio Lorenzo – Tràmits i llicències:
No seria possible iniciar un negoci de manera formal sense tenir en compte els tràmits i les llicències que cal fer i que normalment no coneixem. Els alumnes van aprendre a fer aquests tràmits, fent d’aquesta tasca feixuga una tasca més senzilla.
Amb quines idees de negoci ens han sorprès enguany els/les nostres emprenedors/es? Botiga d’alimentació, transport de persones, restauració, empreses de neteja, suport i cura d’animals i de persones amb mobilitat reduïda, reparació d’electrodomèstics, entre altres.
Un acompanyament personalitzat és el que han donat els/les professors/es del curs, que han impartit classes molt dinàmiques demostrant empatia pels aprenents i intentant resoldre sempre les consultes que tenien. Sens dubte, ha estat clau la metodologia de treball tan motivadora i participativa seguida perquè la formació hagi estat un èxit.
El curs s’acaba però els/les emprenedors/es podran seguir comptant fins a final d’any amb els professionals de Trinijove per poder perfilar els detalls del seu pla d’empresa que no hagin pogut resoldre i poder continuar amb el procés de constitució de les seves empreses, mitjançant tutories personalitzades i seguiment del seu negoci.